NHL:n päätös ja ja linja ensi talven olympialaisten suhteen on tiedetty jo pitkään. Se nimittäin päätti jo aikapäivää sitten, että se ei aio lähettää pelaajiaan Etelä-Koreaan.

Oli olemassa kuitenkin sellainen takaportti, että pelaajat olisivat saaneet joka tapauksessa matkata Korean niemimaahan välittämättä NHL:n päätöksestä. Tietenkin kyseessä olisi ollut maksimissaankin todella pieni joukkio pelaajia.

Yksi näistä pelaajista olisi mitä luultavimmin ollut Washington Capitalsin supertähti Alexander Ovechkin, mutta nyt myös tämä takaportti on käytetty. IIHF nimittäin ilmoitti, että joukkueet eivät yksinkertaisesti saa pyytää NHL-pelaajia turnaukseen mukaan.

Tämähän sai Ovechkinin riemukkaalle tuulelle, minkä johdosta hän julkaisi asian suhteen tiedotteen. Hän ei juurikaan säästellyt sanojaa tai mielipiteitään.

”Meidän maamme eivät saa enää pyytää meitä pelaamaan olympialaisissa. Minä, joukkuekaverini ja kaikki pelaajat, jotka haluavat mennä sinne häviävät. Niin häviävät myös kaikki jääkiekkofanit, koska me emme saa pelata. NHL-pelaajat ja olympialaiset ovat hyväksi lajille ja olympialaisille. On syvältä, että emme saa pelata siellä!!

Minä näin tämän aiemmin tällä viikolla uutisista ja olen todella pettynyt olympiakomitean, IIHF:n ja NHL:n päätökseen pistää meidät NHL-pelaajat sellaiseen asemaan, että maailman parhailla pelaajilla ei ole mahdollisuutta osallistua olympialaisiin. Tämä ei koske ainoastaan minua, vaan kaikkia NHL-pelaajia, jotka haluavat pelata kullasta heidän maansa eteen.

Sanoin aina edellisistä olympialaisista lähtien, että kukaan ei käske minua sen suhteen, että saanko edustaa maatani jos minut halutaan sinne. Nyt IIHF ja NHL kertovat maalleni, että he eivät saa kysyä ketään, joka pelaa NHL:ssä, pelaamaan maalleen, eikä asialle voi tehdä enää mitään.

Minä puhuin asiasta Ted Leonsiksen (omistaja) kanssa viime vuonna ja hän tuki minua ja hän ymmärsi, että haluan mennä sinne. Minä ja perheeni haluammekin kiittää häntä kaikesta tuesta.”

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.