Kun NHL-seura antaa pelaajalleen luvan alkaa etsiä itselleen asuntoa, se tarkoittaa lähes poikkeuksetta sitä, ettei AHL-komennusta ole tiedossa ilman täydellistä romahtamista.

Nyt Edmonton Oilers on osoittanut Jesse Puljujärvelle tämän valtavan luottamuslauseen, sillä asiasta kertovan Jatkoajan nimettömien tietolähteiden mukaan Oilers on kehottanut suomalaisnuorukaista etsimään itselleen asunnon albertalaiskaupungista.

Toisin sanoen viime kauden puolivälissä tullut AHL-komennus on jäämässä ainakin toistaiseksi Puljujärven kohdalla ainoaksi.

Sinällään uutinen ei ole mikään jättiyllätys, sillä eri spekulaatioissa Puljujärveä on viety muun muassa Oilersin supertähden Connor McDavidin rinnalle seuran ykköskentälliseen ja ylipäätään 19-vuotiaalle suomalaiselle on kaavailtu paikkaa joukkueensa kärkiketjuissa.

Samaan aikaan se on kuitenkin satavarmasti melkoinen piristysruiske Puljujärven itseluottamukselle, sillä hänen ensimmäinen vuotensa Pohjois-Amerikassa ei ollut millään muotoa sieltä helpoimmasta päästä.

Puljujärvi pelasi NHL:n tulokaskaudellaan 28 runkosarjaottelua ja hän teki niissä tehopisteet 1+7. AHL:ssä hänelle kirjattiin puolestaan 39 runkosarjaottelua, joissa hän merkkautti taululle 12 maalia ja 16 maaliin johtanutta syöttöä.

Oilers-lupaus oli mukana myös kevään MM-kisoissa, mutta vaisusti sujunut NHL-kausi näkyi hänen otteissaan, eikä hän onnistunut tekemään kahdeksassa pelaamassaan ottelussa pistettäkään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.