Boston Bruinsin 40-vuotias puolustaja Zdeno Chara on vielä kaukana pelaajauransa päättämisestä.

Yli kaksimetrinen slovakkijätti on ihastuttanut Bruinsin alakerrassa kaudesta 2006-07 lähtien ja NHL:ssä hän on kiekkoillut jo kahden vuosikymmenen ajan. Lopettamisesta ei ole kuitenkaan tietoakaan, kuten Chara itse sanoi pari viikkoa sitten.

– Olen sanonut monta kertaa (Bruinsin seurajohdolle), että haluan jatkaa pelaamista nykyisen sopimukseni jälkeen. Mutta se on toki päätös, joka heidän täytyy tehdä, Chara totesi WEEI:n haastattelussa.

– Haluan edelleen kehittyä ja parantaa pelaamistani sekä samanaikaisesti ylläpitää tasoni. Tämä on peli, joka kehittyy hurjaa vauhtia eteenpäin ja sinun on pystyttävä mukautumaan kaikkiin muutoksiin. Näihin juttuihin keskityn ennen jokaista kautta.

– En osaa sanoa ikää, jolloin aion lopettaa. Jotkut sanovat pelaavansa 45-vuotiaiksi, Jaromir Jagr sanoo pelaavansa viisikymppiseksi. Kun katson Jaromir Jagria ja katson Tom Bradya – näen itseni pelaamassa vielä 46-vuotiaana ja haluan todella tehdä niin.

Tiettävästi Bostonissa on otettu onkeen Charan puheista jatkonsa suhteen, sillä osapuolet ovat solmimassa uutta sopimusta.

– Olen jutellut ”Zeen” kanssa ja olemme huomioineet – kuten hän on itsekin todennut – että hän haluaisi jatkaa jääkiekon pelaamista. Me haluamme, että hän on jatkossakin osa Boston Bruinsin organisaatiota, joten me tulemme monitoroimaan tilannetta harjoitusleirin ja alkukauden ajan, käydessämme samalla keskusteluita asiasta, Bruinsin GM Don Sweeney paljastaa.

Huimat 1 350 runkosarjaottelua NHL:ssä toistaiseksi pelannut Chara kertookin hänen leirinsä avanneen pelin jatkosopimuksen suhteen.

– Me otimme heihin yhteyttä ja keskustelimme asiasta lyhyesti. Kiinnostus (jatkosopimukseen) on molemminpuolista.

Mitään kiirettä neuvotteluiden suhteen ei tulla kuitenkaan pitämään, vaikka Charan sopimus onkin katkolla ensi kesänä, sillä Bruinsin johtoportaalla on takanaan juuri päättyneet pitkät ja uuvuttavat jatkosopimusneuvottelut David Pastrnakin kanssa, mitkä siis tuottivat viimein toivotun lopputuloksen.

– Meillä ei ole mitään aikataulua asetettuna keskusteluille. Hän haluaa pelata, hänen vaikutuksensa peliin on edelleen positiivinen ja me odotamme innolla sitä, että saamme pitää hänet, kun hän samalla miettii, miten pitkään hän haluaa pelata, Sweeney päättää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.