NHL:ssä on nähty vuosien varrella joitakin kapteeneita, joista suurin ja mahtavin on Montreal Canadiensin kipparina toiminut Saku Koivu. Tällä hetkellä hänen veljensä, Mikko Koivu, toimii Minnesota Wildin kapteenina.

Voisiko kuitenkin olla niin, että tähän kunnianarvoiseen joukkioon saadaan yksi nimi lisää jo ensi kauden aikana? Saattaa olla, uskoo isportsweb.com:n toimittaja Nathan McDaniel.

Hän nimittäin listasi artikkelissaan kolme nimeä, joista on mahdollista tulla Carolina Hurricanesin kapteeni jo kenties tulevalla kaudella. Yksi näistä nimistä on suomalaisten iloksi Sebastian Aho.

Seuralla ei ollut lainkaan kipparia ensi kaudella, mutta pian asiat saattavat muuttua.

Ahon lisäksi listalta löytyivät veteraani Justin Williamsin sekä tähtipuolustaja Justin Faulkin nimet.

McDaniel tietenkin huomauttaa, että Ahon valinta kapteeniksi on kaikkea muuta, kuin varmaa, mutta kuten hän itsekin toteaa, ei mikään ole mahdotonta. McDaniel myös listaa ne syyt, miksi Ahosta olisi mahdollista tulla Hurricanesin kippari jo ensi kaudella.

Pidemmittä puheitta, alta voit lukea McDanielin perusteet siihen, miksi Ahosta voisi tulla Hurricanesin kapteeni:

”Tämä on epätodennäköisin valinta näistä kolmesta, mutta tämä on realistisempaa, kuin voisi edes kuvitella. Sebastian Aho räjäytti itsensä kaikkien tietoon vuonna 2016, ollen monissa tulokastilastoissa ainoastaan Auston Matthewsin takana. Kaikista tulokkaista hän oli kolmenneksi paras maalintekijä (24), yhdeksäs syötöissä (25), viides tehopisteissä (49) ja viides ylivoimapisteissä (17). Hän energiansa ja edistynyt pelaamisensa auttoi Carolinan hyökkäyksen eloon ja hän oli usein keskeinen tekijä nopeissa hyökkäyksissä.

Aho voi muuntua todella helposti tämän joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi, jos hän jatkaa viime kauden tasollaan, mikä tarkoittaa myös merkittävää palkannousua. Pelaaja, jolla on mahdollisuus ottaa peli samalla tavalla haltuun, kuin Aho sen tekee, on hänellä kaikki tarvittavat ainekset tulla kapteeniksi. 20-vuotiaana tämä vaikuttaa tietenkin tekemättömältä paikalta, että hän alkaisi johtamaan joukkuetta, mutta kaikista parhaimmat urheilijat kasvavat johtajiksi jo nuoressa iässä. Tämä on optimistinen (ja kyllä, ennakkoluuloinen) ehdotus, mutta mikään ei ole mahdotonta.”

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.