Boston Bruinsin ja supertähti David Pastrnakin väliset sopimusneuvottelut ovat viimein tuottaneet halutun lopputuloksen: osapuolet pääsivät tänään jatkosopimukseen.

Neuvottelut junnasivat todella pitkään paikallaan, sillä Bruins tarjosi tshekkinuorukaiselleen 6-7 vuoden mittaista jatkoa, 6 miljoonan dollarin vuosipalkalla, kun taas Pastrnakin leirin kerrottiin hakevan pitkälti samankaltaista sopimusta Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin kanssa.

Draisaitl siis allekirjoitti tänä kesänä albertalaisseuran kanssa kahdeksan vuoden mittaisen jatkopahvin, joka on vuositasolla hulppeat 8,5 miljoonaa dollaria. Tästä päätellen Bruinsin ja Pastrnakin väliset näkemyserot olivat melkoisia, minkä myötä myös KHL-kortti nousi viime päivinä esille.

Vaan eivät ilmeisesti liian suuria, sillä Bruins tiedotti allekirjoittaneensa Pastrnakin kanssa kuuden vuoden ja yhteisarvoltaan 40 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Toisin sanoen 21-vuotiaan laiturin uusi palkka on 6,66 miljoonaa dollaria kautta kohden.

Pastrnakin tuore sopimus on myös suomalaisittain mielenkiintoinen, sillä hänen sopimuksensa on uskottu antavan osviittaa sille, mitä Winnipeg Jetsin Patrik Laineen sopimuksen arvo tulee olemaan tulevaisuudessa.

Toki täytyy muistaa, että NHL-markkinat ovat tällä hetkellä täysi mysteeri, ja mikäli Laine lyö tiskiin paljon etukäteen hehkutetun huippukauden, saattaa hän nostaa itsensä selkeästi Pastrnakin palkkahaitarin yläpuolelle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.