Pohjoisamerikkalaismedia The Sportster listasi 15 todella rohkeaa vaihtokauppaa, jotka kyseessä olevien seurojen tulisi toteuttaa ollakseen kilpailukykyisiä tulevalla NHL-kaudella.

Osa ehdotetuista siirroista tuntuu täysin älyttömiltä, osassa taas on selvästikin järkeä. Joka tapauksessa lähes jokainen ehdotettu kauppa olisi niin sanottu käänteentekevä vaihtokauppa molemmille seuroille.

Tässä The Sportsterin ehdotelmat ja perustelut lyhyesti:

15. Jacob Trouba >>> Detroit Red Wings

Detroit Red Wingsin kaudesta ennakoidaan todella vaikeaa, eikä vaisusti sujunut kesä parantanut tilannetta tippaakaan – päinvastoin.

Michiganilaisseura ei ole edelleenkään onnistunut täyttämään Nicklas Lidströmin aikanaan jättämää aukkoa, mutta Jacob Trouba, joka on ehtinyt olla itsekin siirtohuhujen kohteena ja on kaiken kukkuraksi kotoisin Michiganista, saattaisi olla vastaus tähän. Winnipegiin matkaisi joko Tomas Tatar tai Gustav Nyquist.

14. Daniel & Henrik Sedin >>> Ottawa Senators

Tämän kaupan näkeminen on erittäin epätodennäköistä, sillä Sedinit ilmoittivat juuri tällä viikolla, etteivät he ole valmiita lähtemään Vancouver Canucksista minnekään. Mutta tässä ei nyt puhutakaan mistään kaikkein todennäköisimmistä siirroista, vaan ennen kaikkea suunnanmuuttajista.

Vancouverin suuntaan matkaisi vuoden 2015 ykköskierroksen varaus, puolustaja Thomas Chabot sekä varausvuoroja.

13. David Pastrnak >>> Buffalo Sabres

Koska Boston Bruins on edelleen, ainakin kaikista raporteista päätellen, todella kaukana yhteisymmärryksestä Pastrnakin kanssa, offersheetin tekeminen saattaa alkaa kiehtoa muita NHL-seuroja.

Buffalo Sabresilla on tällä hetkellä lähes 10 miljoonaa dollaria tilaa palkkakaton alla, joten seuralla olisi varaa iskeä tiskiin tarjous, johon Bruinsin olisi lähes mahdotonta vastata.

12. Ryan Nugent-Hopkins >>> St. Louis Blues

St. Louis Blues on muuntautumassa järjettömän fyysisestä ryhmästä – näin on jo osittain tapahtunut – enemmän nopeuteen ja taitoon keskittyväksi joukkueeksi.

Missourilaisseura huutaa selkeästi sentteriä, sillä Paul Stastny on aivan liian loukkaantumisherkkä ja esimerkiksi Jori Lehterä kaupattiin Philadelphiaan. Nugent-Hopkins saattaisi olla vastaus tähän ja toiseen suuntaan, ainakin osana pakettia, suuntaisi Jay Bouwmeester.

11. Alexander Ovechkin >>> Columbus Blue Jackets

Tämä menee taas eittämättä luokkaan ”hyvin epätodennäköiset siirrot”, sillä artikkelissa ehdotetaan toiseen suuntaan matkaavaksi vasta hankittua Artemi Panarinia. Toisena skenaariona olisi Ryan Murray, lupaava pelaaja ja varausvuoroja.

Blue Jacketsilla olisi mahdollisuus ottaa Ovechkinin sopimus, sillä palkkakaton alla olisi vaihtokaupan myötä riittävästi tilaa.

10. Matt Duchene >>> Carolina Hurricanes

Matt Duchenen lähtö Coloradosta vaikuttaa selvältä ja Carolina Hurricanesilla olisi nuoressa joukkueessaan käyttöä selkeälle ykkössentterille.

Toiseen suuntaan matkaisi puolustaja Jaccob Slavin, joka täyttäisi denveriläisseuran alakerran tarpeita ja korkea varausvuoro.

9. Max Pacioretty, Montreal Canadiens <<< – >>> Claude Giroux, Philadelphia Flyers

Kyseessä olisi ”kapteeni kapteenista” -diili, joka tuskin tulee toteutumaan: Canadiens saisi pitkään hamuamansa selkeän ykkössentterin ja Flyers puolestaan Yhdysvalloista kotoisin olevan maalintekijän.

Flyers varasi tänä kesänä superlupaus Nolan Patrickin, joka on sentteri, joten hänen harteilleen laskeutuisi ykkössentterin rooli, ainakin tulevaisuudessa.

8. Mattias Ekholm >>> New Jersey Devils

New Jersey Devils on kasannut uskottavaa hyökkäysosastoa, mitä tulee lähitulevaisuuteen, sillä se hankki kesällä 2016 Taylor Hallin, varasi tuolloin Pavel Zachan ja tänä kesänä onkeen tarttui NHL Draftista koko tilaisuuden ykkösnimi Nico Hischier.

Sen sijaan Devilsin alakerta kaipaa kipeästi vahvistuksia ja Mattias Ekholmin päätyminen Devilsiin nähtäisiin mahdollisena syystä, että Nashville Predators tuskin pystyy pitämään nykyistä alakertaansa enää pitkään. Toiseen suuntaan matkaisi sentteri Adam Henrique, joka tuskin yksinään riittäisi vaihtokappaleeksi.

7. Gabriel Landeskog >>> Florida Panthers

Myös Landeskog on ollut Duchenen tapaan siirtohuhujen kohteena, joskin viime aikoina on ollut rauhallisempaa. Hän toisi kovuutta Florida Panthersin miehistöön, Aleksander Barkovin rinnalle ykköskentälliseen, eikä floridalaisseuralla olisi rahallisesti hankaluuksia hankkia ruotsalaista.

Toiseen suuntaan matkaisi varausvuoroja ja lupauksia, sillä denveriläisseuran on aloitettava uusi tulemisensa niin sanotusti nollista.

6. James Neal >>> Chicago Blackhawks

Chicago Blackhawks on luopunut isosti tulevaisuudestaan nykyhetken ehdoilla. Artikkelissa korostetaan Jonathan Toewsin sekä Patrick Kanen ikääntyvän vuosi vuodelta, ja jos seura haluaa taistella Stanley Cupista tosissaan, on sen satsattava entistä voimakkaammin nykyhetkeen.

Vegas Golden Knightsin uskotaan kauppaavan James Nealin kesken kauden ja hän toisi Blackhawksin hyökkäykseen lisää tulivoimaa. Vastineena kesken kauden Nevadaan matkaisi kohtalaisen korkea varausvuoro.

5. Brent Seabrook, Chicago Blackhawks <<< – >>> Jason Spezza, Dallas Stars

Dallasissa on tehty paljon positiivisia liikkeitä kesän aikana, mutta puolustusosasto on Marc Methotin hankinnasta huolimatta edelleen hieman kapea. Brent Seabrook auttaisi tässä suhteessa ja toisi ennen kaikkea mukanaan voittamisen kulttuuria.

Spezza puolestaan on Dallasissa tällä hetkellä ikään kuin ylimääräinen pelaaja ja hän saattaisi tarjota Chicagossa lohtua Kanelle, joka suree Panarinin menetystä.

4. Jonathan Huberdeau, Florida Panthers <<< – >>> Joe Thornton, San Jose Sharks

San Jose Sharks ei ole tällä hetkellä varsinainen ”contender” ja Joe Thornton pohti lähtöä jo kesän aikana. Panthers sen sijaan taistelisi Thorntonin avulla jopa Stanley Cupista, vaikka se tarkoittaisi Huberdeau’n kauppaamista. Thornton olisi myös oiva mentori Panthers-pelureille.

Sharks puolestaan saisi uusia aineksia tulevaisuuteen ja kenties uuden kovan tutkaparin Huberdeau’n ja Logan Couturen muodossa.

3. Henrik Lundqvist, New York Rangers <<< – >>> Dustin Byfuglien, Winnipeg Jets

Henrik Lundqvist on tulossa vanhaksi, eikä hän ole enää aivan se sama maalivahti kuin esimerkiksi pari vuotta sitten. Toisaalta viime kevään pudotuspeleissä hän oli loistava ja saattaisi siten tehdä Winnipeg Jetsistä ”contenderin”.

Ruotsalainen saattaakin haluta viimeisen realistisen mahdollisuuden Stanley Cupiin ja siirrollaan Winnipegiin kanadalaisseurasta olisi taistelemaan mestaruudesta. Byfuglien olisi puolestaan 32-vuotiaana vanhempana puolustajana oikeanlainen vaihtokappale.

2. Joe Pavelski >>> Toronto Maple Leafs

San Jose Sharksilla saattaa olla edessään jonkinasteinen uudelleenrakennus ja se tarkoittaisi isoista pelaajista luopumista. Joe Pavelski saattaisi olla tällainen pelaaja, joskin Toronto Maple Leafsin kanssa asioidessaan sen olisi pidätettävä osa yhdysvaltalaisen palkasta.

Kalifornian suuntaan matkaisi ykköskierroksen varausvuoro ja huippulupaavia/lupaavia prospekteja. Maple Leafs puolestaan muodostaisi uuden tutkaparin Mitch Marnerin ja Pavelskin ympärille.

1. Carey Price, Montreal Canadiens <<< – >>> John Tavares, New York Islanders

New York Islanders on taistellut maalivahtipelinsä kanssa pitkään ja Thomas Greiss ykkösvahtinaan seuralla ei ole mahdollisuuksia taistella menestyksestä.

Todelliselle huippumaalivahdille olisi siis tilausta ja markkinoilta saattaisi löytyä sellainen Carey Pricen muodossa, kun houkuttimena toimisi John Tavaresin kaltainen sentteri, jonka brooklynilaisseura on ylipäätään vaarassa menettää.

Selkeän ykkössentterin hankkiminen on Canadiensille niin sanotusti pakkohankinta, koska tällä hetkellä se tontti on joko Phillip Danaultin, Tomas Plekanecin tai sillä paikalla kokemattoman Jonathan Drouinin. Kanadalaisseurassa Pricen manttelinperijäksi nousisi lopulta lupaava Charlie Lindegren.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.