Carolina Hurricanes on julkaissut 59 pelaajan rosterinsa harjoitusleirille ja leirin aikana kaukalossa tullaan näkemään mielenkiintoisia suomalaiskohtaamisia.

Vaikka kyse onkin yhdestä ja samasta joukkueesta, samalla täytyy muistaa, että jokainen pelaaja saapuu harjoitusleirille taistelemaan toinen toistaan vastaan samoista pelipaikoista.

Ehkä kuvaavaa harjoitusleirillä pelattavien joukkueen sisäisten harjoitusotteluiden hengelle onkin se, että esimerkiksi viime syksynä Ottawa Senatorsin leirillä nähtiin taklaustilanne, joka johti Clarke MacArthurin vakavaan loukkaantumiseen, jonka seurauksena hänen NHL-uransa oli päättyä kokonaan.

Taklauksen suoritti tulokaspelaaja Patrick Sieloff, joka sai tilanteen jälkeen maistaa nyrkkipyykkiä kokeneen Bobby Ryanin suunnalta.

Tänä syksynä katseet kannattaa siis suunnata tarkkaan Carolinan suuntaan, sillä seuran harjoitusleirin ryhmäjako julkaistiin tänään: Sebastian Aho ja Janne Kuokkanen tulevat pelaamaan harjoitusleirillä Team Dineenissä, kun taas Teuvo Teräväinen ja Aleksi Saarela viilettävät Team Kronin puolella.

Edellä mainitusta suomalaisnelikosta Teräväisen ja Ahon paikat Hurricanesin NHL-rosterissa ovat sinetöidyt, mutta myös he taistelevat keskenään paikoista joukkueen kärkikentällisessä.

Sen sijaan Kuokkanen ja Saarela kuuluvat siihen ryhmään, jotka ovat tyrkyllä NHL:n puolelle, mutta taistelevat NHL-paikoista lukuisten muiden pelaajien kanssa.

Kaiken kaikkiaan heidän molempien tilanne on kuitenkin hyvä, sillä Kuokkasta pidetään seurassa suurena lupauksena ja hän naulasikin viime kaudella OHL:n London Knightsissa 60 runkosarjaotteluun tehot 26+36=62 ja jatkoi erinomaista kauttaan iskemällä 14 pudotuspeliotteluun pisteet 10+6=16.

Saarela puolestaan saapui Liiga-kautensa jälkeen Hurricanesin AHL-joukkue Charlotte Checkersin paitaan ja ihastutti välittömästi viimeistelemällä yhdeksässä ensimmäisessä AHL-ottelussaan pisteet 6+4=10.

Hurricanesin ryhmäjaon pääset näkemään kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.