NHL:ssä nähtiin viime kaudella osittain todella kummallinen tilastofakta, kun maalikuninkuus voitettiin ainostaan 44 täysosumalla. Kaiken lisäksi Maurice Richard Trophy meni lopulta ei-niin-tavanomaiseen osoitteeseen, kun monien mielestä maailman paras jääkiekkoilija, Sidney Crosby, pokkasi pystin itselleen.

Tämä ei kuitenkaan tule toistumaan enää ensi kaudella, jos on uskominen Jääkiekkoraamattunakin tunnettuun The Hockey Newsiin.

Se nimittäin uumoilee kausiennakossaan, että Crosby ei tule olemaan edes liigan viiden parhaan maalintekijän joukossa. The Hockey News listasi ennakossaan viisi todennäköisintä nimeä, jotka tulevat voittamaan maalikuninkuudeen.

Ykkössija meni Tampa Bay Lightningin venäläishyökkääjä Nikita Kucheroville, joka oli viime kauden toiseksi paras maalintekijä 40 täysosumallaan. Samaan kykeni myös Toronto Maple Leafsin supertulokas Auston Matthews.

Tämän jälkeen The Hockey Newsin listauksessa mainittiin Kucherovin maamies, Vladimir Tarasenko, sekä juuri Auston Matthews.

Heidän jälkeensä listalla nähtiin upeasti suomalaisväriä, kun Patrik Laine komeili listan sijalla neljä. Hänet rankattiin siis lopulta jopa Steven Stamkosin ylitse, joka löytyi sijalta viisi.

Crosby siis jäi listauksessa kokonaan ilman mainintaa, mutta kenties suurin ihme nähtiin siinä, että Aleksander Ovechkinia ei löytynyt listauksesta lainkaan. Kyseessä on kuitenkin monien mielestä jääkiekkohistorian kovin maalintekijä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.