Chicago Blackhawks joutui viime viikolla keskelle kohua, kun eräs calgarylainen 7-vuotias tyttö ei suostunut pukemaan ylleen paikallisen junioriseuran, Northwestern Warriorsin, pelipaitaa ylleen.

Ongelmaksi nuoren lapsen kohdalla muodostui se, että joukkueen käyttämä logo on hänen mielestään syrjivä. Warriorsin logo on lähes suora mukaelma Chicago Blackhawksin vastaavasta, joten kohu luonnollisesti kosketti hyvin pian etenkin Blackhawksin legendaarista intiaanilogoa.

– Pelipaidan on tarkoitus esittää ihmisten välistä yhtenäisyyttä. Tyttäreni on todella kiinnostunut kulttuurista ja ihmisten tuomisesta yhteen sekä urheilun että taiteen avulla, tytön äiti kertoi Calgary Heraldin mukaan.

– Se, että hänen käskettiin käyttää tätä paitaa tai tyytyä istumaan penkillä, on pöyristyttävää.

Kohu myös näkyi The Athleticin toimittaja Dom Luszczyszynin tekemässä listauksessa, johon hän oli rankannut NHL:n komeimmat logo paremmuusjärjestykseen. Blackhawksin logo löytyi listan hänniltä, eikä Luszczyszyn ollut antanut sille edes numeroa eteen.

Kyseessä onkin mitä ilmeisimmin vitsi koskien juuri Blackhawksin logosta koitunutta kohua kohden. On myös otettava huomioon, että kyseessä oli Luszczyszynin oma henkilökohtainen, eikä listaus, tai vitsi, liittynyt millään tavalla hänen työnantajaansa.

dom 📈

@domluszczyszyn
this is how I would rank all the nhl logos. i'm certain you will all 100% agree

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.