David Pastrnakin jatkosopimusneuvottelut Boston Bruinsin kanssa ovat kestäneet läpi kesän, ja vaikka nyt mennään jo lähestulkoon syyskuun puolivälissä, mitään konkreettista ei ole edelleenkään syntynyt.

Tässä vaiheessa tiedossa on se, että Bruins on tarjonnut Pastrnakille 6-7 vuoden mittaista jatkosopimusta, jonka arvo vuositasolla olisi 6 miljoonaa dollaria. Tshekkipelurin leirin kerrotaan kuitenkin hakevan hyvin samankaltaista sopimusta kuin Leon Draisaitl solmi tänä kesänä Edmonton Oilersin kanssa.

Näkemyksissä on siis eroa vuoden tai kahden verran, mikä ei sinällään ole mikään jättimäinen muuri ylitettäväksi. Sen sijaan 2-2,5 miljoonan dollarin näkemysero vuosipalkan suhteen on massiivinen.

Tämä tilanne on ollut tiedossa jo pidempään, mutta sen sijaan myöhään maanantai-iltana Venäjän suunnalta tuli täysin uusi tieto. Toimittaja Alvis Kalnins nimittäin kertoo Twitter-tilillään, että Pastrnak saattaa pelata ensi kaudella KHL:ssä ja hänellä onkin useita KHL-tarjouksia pöydällään.

Kun CSNNE tiedusteli KHL-puheita Pastrnakin agenttina toimivalta J.P. Barrylta, hän ei vahvistanut eikä kieltänyt asiaa.

KHL-kortin tiedetään olevan nykyisin varsin yleinen neuvottelukeino, kun pelaajalla on vaikeuksia saada haluamaansa summaa NHL-seuraltaan. Pastrnakin kohdalla se vaikuttaa kuitenkin täysin mahdolliselta skenaariolta, sillä näkemyserot osapuolten välillä ovat yksinkertaisesti niin suuret.

Eilisiltana Bruins-tähti Brad Marchand kumosi julkisesti huhut siitä, että neuvotteluita jarruttaisi joukkueen muiden pelaajien suhtautuminen Pastrnakin mahdolliseen nousuun Bruinsin kovapalkkaisimmaksi pelaajaksi.

– Me kaikki haluamme nähdä toinen toisemme menestyvän. Pastrnakilla on takanaan loistava vuosi, joten olemme onnellisia hänen puolestaan, mitä ikinä hän sitten tuleekaan tienaamaan, Marchand totesi golf-turnauksen yhteydessä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.