Columbus Blue Jacketsin Josh Anderson on pelannut NHL:ssä kolmella eri kaudella, mutta vasta menneellä sesongilla hän teki todellisen läpimurtonsa maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

23-vuotias kanadalaishyökkääjä pelasi nimittäin Blue Jacketsin riveissä 78 runkosarjaottelua, joissa hän iski 17 maalia ja yhteensä 29 tehopistettä.

Toki pisteet eivät päätä huimaa, mutta todellisuudessa ne ovat erinomaiset suhteutettuna hänen peliaikaansa. Andersonin jääaika ottelua kohden oli nimittäin keskiarvolta vain 12:01 minuuttia.

Andersonin kannalta nappikausi tuli loistavaan paikkaan, sillä hänen tulokassopimuksensa umpeutui tähän kesään. Nyt tarkoituksensa olisi väsätä uusi jatkopahvi, mutta helppoa se ei tule olemaan, eikä se ole sitä myöskään ollut.

Jatkosopimuksen teko on venynyt pitkälle kevään saakka, eikä seuralla ole pelaajan agentin, Darren Ferriksen, mukaan mitään kiirettä tehdä jatkoa. Itse asiassa tilanne saattaa venyä niin pahaksi, ettei pelaajaa nähdä lainkaan seuran harjoitusleirillä.

– Seura ei ole edennyt tilanteessa juuri yhtään, joten tähän on nyt vaikeaa lisätä mitään. Tämä on status quo, Anderson kertoi The Athleticin Aaron Portzlinelle.

– Hänellä ei ole mitään syytä osallistua harjoitusleirille ilman sopimusta. Olen keskustellut asiasta (seuran apulais-GM) Billy Ziton kanssa viime viikolla, ja heillä ei ole mitään suurta tarvetta päästä hänen kanssaan sopimukseen juuri nyt. Jos siinä menee pidempään, siinä menee sitten pidempään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.