NHL on bisnestä ja osittain jopa kieroa peliä. Jos joillakin osapuolilla on hankaluuksia päästä jatkosopimukseen, iskevät haahkat paikalle. Tämä on myös tilanne John Tavaresin kohdalla, jonka jatkaminen New York Islandersin riveissä on kaikkea muuta, kuin varmaa.

Nyt Montreal Canadiensin omistaja Geoff Moulson on päästänyt suustaan jotakin sellaista, joka saattaa koitua seuralle vielä kalliiksi. Hän nimittäin myönsi avoimesti, että seura on jo keskustellut John Tavaresin kanssa.

Richard Labbé

@Richardlabbe
Of note this AM at #Habs golf tourney: G.Molson saying he and GM Bergevin hold discussions regarding star players,"including (John) Tavares'

Seuroilla on toki varmasti oikeus keskustella pelaajien kanssa, mutta siitä ei kannata huudella julkisesti. Muiden joukkueiden pelaajista puhuminen julkisesti on nimittäin kiellettyä NHL:n säännöissä.

Esimerkiksi vuonna 2016 Vancouver Canucks sai tililleen 50 000 dollarin sakot kertomalla julkisesti kiinnostuksestaan Montreal Canadiensin PK Subbania ja Tampa Bay Lightningin Steven Stamkosia kohtaan.

No, joka tapauksessa se on nyt selvää, että Montreal Canadiens on yksi niistä seuroista, jotka tulevat taistelemaan tulevaisuudessa John Tavaresin palveluksista. Miehen jatkosopimus Islandersiin on pitkälti siitä kiinni, miten nopeasti seura saa hoidettua itselleen tulevan kotiareenan, ja minkälainen tämä ratkaisu tulee olemaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.