Pohjoisamerikkalainen The Sportster on täynnä urheilumaailmaa käsitteleviä listoja, joista yhdessä viimeisimmistä se käsittelee 15 pelaajaa, jotka häipyivät NHL-kartalta päihteiden vuoksi.

Sijalta seitsemän löytyy suomalaispuolustaja Jere Karalahti, jonka vuodet Pohjois-Amerikassa kuluivat huuruisissa merkeissä. Miehen lupaavasti alkanut NHL-ura kun tyssäsi huumeiden käyttöön.

Sportster aloittaa juttunsa Karalahden kohdalla siten, että ”Pillerit ja alkoholi olivat Karalahdelle kuin lasten tavaraa”. Karalahti käytti uransa aikana muun muassa LSD:tä, minkä lisäksi hän poltteli heroiinia.

Karalahti pelasi NHL:ssä lopulta vain vuodet 2000-03, kun hän edusti Los Angeles Kingsiä sekä Nashville Predatorsia yhteensä 149 runkosarjaottelun verran.

Karalahti on kertonut kolmisen vuotta sitten blogissaan, kuinka hän heräsi eräänä päivänä hotellihuoneensa lattialta huomaten, että hänen edessään olivat seuran päävalmentaja sekä hotellin henkilökuntaa. Ura NHL:ssä olikin sitten siinä.

Sportsterin jutussa myös mainitaan, kuinka Karalahti mielummin poltti heroiinia, kuin piikitti sitä suoneensa. Tämän sivusto laittaa sen syyksi, että hän ei halunnut käsiinsä neulojen jälkiä, jotta joukkuekaverit eivät näkisi niitä. Kyseessä saattaa kuitenkin olla sivuston omaa mustaa huumoria.

Sivustolla myös kerrotaan, että kuinka hän oli saanut Pohjois-Amerikan alkuperäisväestöltä kutsun ”First Nation” -heimon reservaattiin, minkä vuoksi hän sai joukkuekavereiltaan lempinimen ”Chief”, joka siis tarkoittaa suomeksi päällikköä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.