Mikko Rantanen viiletti viikolla Colorado Avalanchen treeneissä joukkueen ”konkarien” kanssa samaa aikaa harjoitusleirillä, kun muut pelaajat olivat hikoilemassa tulokasleirillä. Parikymppisen Rantasen suupielet nousivat Denver Postin mukaan ylös, kun häneltä kysyttiin, miltä tulokasleirin välttäminen tuntui.

– On mukavaa olla ”veteraanien” kanssa ja treenata heidän kanssa kovasti, Rantanen oli sanonut sivustolle.

Vaikka Coloradon viime kausi NHL:ssä olikin järkyttävä floppi, tietää Rantanen, mikä jääkiekossa ja elämässä on tärkeintä.

– Terveenä olo on suurin asia. Haluat olla niin terve kuin pystyt. Minusta tuntuu hyvältä juuri nyt, Rantanen iloitsi uuden kauden alla.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja miesten MM-kisoissa hopeaa juhlinut Rantanen aloittaa taalajäillä kolmannen kautensa.

Debyyttikaudella pisteitä ei kertynyt yhdeksässä ottelussa, mutta viime kauden saldo surkeassa Coloradossa oli hienot 20+18-pistettä. Kävipä suomalainen myös AHL:n puolella neljän kamppailun verran.

Rantasen oivat tehot eivät kuitenkaan auttaneet Coloradoa pois NHL:n pohjalta. Koko sarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue keräsi runkosarjan 82 kamppailussa ainoastaan 48 pistettä. Voittoja se nappasi yhteensä 22.