Roope Hintzin ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa lähti käyntiin perjantaina, kun hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Dallas Starsin unovormussa.

20-vuotias suomalaishyökkääjä esiintyi tulokaspelaajien Traverse City -turnauksen avausottelussa Starsin ykkösketjun sentterinä, jääden vielä ilman tehopisteitä. Samalla ottelu toimi ensimaistiaisena Hintzille pohjoisamerikkalaisesta pelistä.

– Se oli nopeaa. Tuli paljon taklauksia ja maaleja. Sinun pitää syöttää nopeammin, tehdä jokainen pieni asia ja päätökset nopeammin. Kaukalo on pienempi, joten voit laukoa mistä vain, Hintz kommentoi 2-7-tappioon päättyneen Columbus Blue Jackets –ottelun jälkeen NHL.comille.

Dallas Starsin farmijoukkue Texas Starsin päävalmentaja Derek Laxdal näki nuoren suomalaisen otteissa paljon hyvää ja hänen mielestään turnaus valmistaa Hintziä hyvin kohti alkavaa AHL-kautta. Suomalaispelaaja ei ole myöskään kaukana NHL-tasosta.

– Hän on iso, voimakas pelaaja, joka luistelee hyvin. Hän tarvitsee vain muutaman pelin löytääkseen oman pohjoisamerikkalaisen pelityylin, Laxdal kehuu.