Arizona Coyotes hankki itselleen uuden päävalmentajan Pittsburgh Penguinsista, kun se palkkasi pingviinien entisen apuvalmentajan, Rick Tocchetin, uudeksi pääkäskyttäjäkseen.

Tocchet on toiminut päävalmentajana aiemmin myös Tampa Bay Lightningin riveissä, mutta tätä nykyä hänen analyyttisempi silmä on huomattavasti varttuneempi, mikä on luonnollisesti Coyotesin kannalta loistava asia.

Tästä se saa kiittää lähes yksinomaan Penguinsin supertähti Sidney Crosbya, joka muovasi Tocchetista paremman valmentajan.

– Hän (Crosby) saattoi tekstata sinulle ja kysyä, että ”oletko hereillä”. Ja kello saattoi hyvinkin olla 10 illalla. Minä tein myös samaa hänelle. Oli aihe sitten mikä tahansa ja oli kello mitä tahansa, niin teimme sitä, Tocchet paljasti Sports Illustratedin haastattelussa.

– Hän ajattelee aina jääkiekkoa ja siksi rakastan häntä. Asiat eivät kuitenkaan aina käsitelleet jääkiekkoa. Hän teki minusta kuitenkin paremman valmentajan ja monet noista puheluista ja tekstareista auttoivat minua.

Miten Crosby sitten kohensi Tocchetin analyyttista puolta? Tähän on simppeli vastaus. Valmentajan piti nimittäin auttaa työssään Crosbya paremmaksi pelaajaksi, eikä päinvastoin. Mutta koska kanadalaistähti on lajin suhteen todellinen nero, piti Tocchetin tehdä valtava määrä työtä, jotta hän pystyi neuvomaan Crosbya hänen pelissään.

– Hän pitää sinut kokoajan varpaillaan. ”Hei, näitkö miten tämä joukkue sijoittui aloitusympyrään ylivoimalla? Mitä mieltä olet?” Minä vain vastasin, että ”Hemmetti, en edes nähnyt koko peliä”. Katsoin sen sitten jälkeenpäin ja katselimme niitä aamuisin myös paljon yhdessä. Minulla oli oltava hyviä vastauksia ja analyysejä häntä varten. Hän pisti minut tekemään kovasti töitä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.