Montreal Canadiens teki viime kaudella vihdoin sen, mitä sen on odotettu tekevän jo pidemmän aikaa. Se nimittäin antoi kenkää sen silloiselle päävalmentajalle, Michel Therrienille, ja palkkasi hänen tilalleen Boston Bruinsista potkut saaneen Claude Julienin.

Helmikuussa potkut saanut Therrien haluaa kuitenkin jatkaa lajin parissa, eikä Canadiens ole näemmä saanut hänestä vielä tarpeekseen. Se on nimittäin palkannut veteraanivalmentajan seuran riveihin, ja Therrienin rooli on tätä nykyä kykyjenetsijä.

TVA Sportsin kiekkotoimittaja Renaud Lavoie kertoi omalla Twitter-tilillään lisää Therrienin suunnitelmista. 53-vuotiaan uusi pesti kuulostaakin jääkiekon rakastajille todelliselta unelmaduunilta, sillä Therrien aikoo asustella ensi talven Floridassa, katsoen NHL-otteluita lehdistökatsomosta.

Renaud Lavoie

@renlavoietva
That being said, Michel Therrien wants to be close to the game. He'll be in Florida for the winter and will watch games from the press box.

Lavoie kertoi myös, että kyseessä ei ole kokopäiväinen työ. Skenaario haiskahtaakin enemmän tai vähemmän suojatyöpaikalta, ja sitä se itse asiassa onkin.

Nimittäin koska Canadiens erotti Therrienin siinä vaiheessa, kun hänen sopimustaan oli jäljellä vielä kaksi kautta, sai hän jatkaa seuran palveluksessa vielä tulevaisuudessakin.

Therrien on kertonut jo aiemmin, että hän oli ehdolla Florida Panthersin uudeksi päävalmentajaksi. Tämä pesti meni kuitenkin lopulta tulokasvalmentaja Bob Boughnerille, joka on toiminut aiemmin muun muassa San Jose Sharksin apuluotsina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.