NHL:ssä on ollut käytössä valmentajahaasto viimeisen parin kauden ajan. Valmentajat saavat siis haastaa tuomarit maalitilanteissa, joissa valmennus epäilee olleen joko paitsio tai maalivahdin estäminen.

Sääntöuudistus oli tervetullut, mutta se on tuonut mukanaan myös ongelmia. Etenkin paitsioiden suhteen haastot ovat joskus täyttä humpuukia, ikäänkuin pidennetty aikalisä, minkä lisäksi ongelmaksi on koitunut haastojen tarkastuksien pitkäkestoisuus.

Nyt tähän kaikkeen on kuitenkin tulossa muutos, sillä siinä missä joukkueet menettivät ennen epäonnistuneiden haastojen seurauksena aikalisänsä, on tästä jatkossa rangaistuksena kahden minuutin jäähy.

Tämän uskotaan vähentävän turhien paitsiohaastojen määrää, mikä on kaikkien kannalta parempi vaihtoehto. Asiasta kertoi Sportsnetin Elliotte Friedman, eikä uutista ole vielä vahvistettu virallisten tahojen toimesta.

Maalivahdin häirinnästä johtuvat haastot, jotka kuitenkin epäonnistuvat, pysyvät ennallaan. Sen rangaistus on siis myös vastaisuudessa aikalisän menettäminen.

Friedmanin mukaan NHL:ään on tulossa ensi kaudella myös toinen sääntöuudistus, sillä tästä lähtien joukkueet eivät saa ottaa aikalisää oman pitkän kiekon jälkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.