New York Rangers ja Toronto Maple Leafs ovat NHL:n yhdet legendaarisimmat seurat, sillä molemmat ovat niin sanottuja Original 6 -joukkueita. Ne ovat siis toisin sanoen NHL:n alkuperäisjoukkueita.

Seurojen historiaan liittyy paljon monia asioita, mutta kenties yksi kuuluisimmista tapauksista näki päivänvalonsa 8. huhtikuuta 1971, kun joukkueet kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Joukkueet ottivat nimittäin tuolloin yhteen joukkotappelun voimin, mutta tällä kertaa kyseessä ei ollut mikään normaali mylläkkä. Nimittäin molempien joukkueiden vaihtopenkit tyhjenivät sekä osaa tappeluun ottivat myös maalivahdit.

Kaikki sai alkunsa, kun Rangersin Vic Hadfield nappasi Maple Leafs -vahti Bernie Parentin maskin ja heitti sen katsomoon. Tämän jälkeen kaukalossa puhkesi yksi NHL:n historian merkittävimmistä joukkotappeluista.

Osaa mylläkään ottivat lukuisat tulevat Hall of Fame -pelaajat, kuten Rod Gilbert, Brad Park, Bernie Parent, Eddie Giacomin, Darryl Sittler, Jacques Plante, Dave Keon sekä Norm Ullman.

Kun tappelu oli laantunut, ei Parent suostunut jatkamaan peliä, ennen kuin maski oli löydetty. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten maalinsuulle vaihdettiin kakkosvahti Jacques Plante. Kyseinen maski muuten löytyi 41 vuotta joukkotappelun jälkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.