Suomalaisvahti Antti Raanta kaupattiin kesän aikana New York Rangersista Arizona Coyotesiin, sillä hän alkoi yksinkertaisesti olla liian hyvä kakkosvahdiksi NHL-tasolla.

Arizonassa hänen tieltään kaupattiin puolestaan kokenut Mike Smith, joka siirtyi Calgary Flamesiin, joten raumalaislähtöiselle Raannalle on pedattuna suora reitti uuden seuransa ykkösvahdiksi.

28-vuotias suomalainen onkin jo matkannut uuteen kotikaupunkiinsa ja hypännyt mukaan Coyotesin epävirallisiin harjoituksiin.

– Me lensimme perjantaina LA:han ja ajoimme sieltä lauantaina tänne, joten teimme pienen perheen sisäisen road tripin. Uuteen paikkaan on aina mukava tulla hieman aiemmin, tutustua jätkiin, hypätä kaukaloon ja valmistautua harjoitusleiriin., Raanta toteaa uuden seuransa verkkosivuilla.

Kulttuurishokkia ei varmastikaan ole ollut muilta osin kuin lämpötilan puitteissa, sillä hän asui aiemmin New Yorkissa.

– Kun tulet Suomesta, jossa on reippaat kymmenen astetta lämmintä juuri nyt ja täällä on yli tuplaten lämpöisempi, onhan se aika hullua.

– Mutta olemme nauttineet parista ensimmäisestä päivästä täällä ja uskon, että se vain paranee tästä, kun saat jet lagin taltutettua ja pääset kaupungille näkemään siistejä paikkoja.

Raanta siirrostaan: ”Kyllähän se vei parisen viikkoa”

Raanta ei suinkaan ole mikään perinteinen maalivahti, joka on omituinen ja omiin oloihinsa piiloutuva, vaan hänen ulospäinsuuntautuneisuutta ehdittiin ihmetellä jo hänen ensimmäisessä NHL-seurassaan, Chicago Blackhawksissa – eikä ihme.

– Olen melkoisen helposti lähestyttävä kaveri, joten menen vain pukukoppiin ja tutustun jätkiin. Jääkiekkoilijana sitä on helppo mennä uusiin paikkoihin ja tutustua kaikkiin.

– Tämä on ollut jo nyt hauskaa ja uskon sen vain muuttuvan hauskemmaksi, kun koko joukkue on täällä.

Tuore Coyotes-vahti myöntää, että siirron jälkeiset pari viikkoa menivät itse uutisesta toipuessa, mutta sittemmin hän ei ole malttanut odottaa matkaa Arizonaan.

– Kyllähän se vei parisen viikkoa, sen treidin jälkeen, että sait iskostettua päähäsi siirtyväsi uuteen paikkaan, mutta viimeisen kuukauden olen vain odottanut pääseväni tänne. Sitä on aina hieman perhosia vatsassa, mutta on mahtavaa päästä pelaamaan Coyotesille.

Raannan malttamattomuutta onkin enemmän kuin helppo ymmärtää, sillä hän on ensimmäistä kertaa NHL-urallaan tilanteessa, jossa hän on paperilla joukkueensa ykkösvahti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.