Kun Edmonton Oilers ja Connor McDavid päätyivät aiemmin tänä kesänä kahdeksan vuoden jatkosopimukseen, joka on arvoltaan 100 miljoonaa dollaria, alkoi välittömästi tämän jälkeen puhe siitä, minkälainen Buffalo Sabresin Jack Eichelin jatkosopimus tulee olemaan.

McDavid varattiin vuoden 2015 draftin ensimmäisenä pelaajana, minkä jälkeen oli Eichelin vuoro. Kaksikkoa on siis vertailtu toisiinsa jo ennen nuorukaisten NHL-urien alkamista.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Eichel aikoo lähteä ensi kauteen ilman jatkosopimusta. Toki hänen tulokaspahvinsa kattaa vielä tulevan sesongin, mutta sen jälkeen hänestä tulee rajoitettu vapaa agentti.

Eichelin agenttina toimiva Peter Donatelli nimittäin kertoi paikallislehden haastattelussa, että pelaajan aikeina on jo keskittyä tulevan kauden alkuun.

– Juuri nyt Jack miettii jo kauden aloittamista. Me emme tiedä onko hänellä jatkosopimusta vai ei ennen kauden alkua, mutta hänen kaikki keskittyminen on tällä hetkellä seuran alkavaan harjoitusleiriin, Donatelli kertoi WKBW:lle.

Myös Eichelin kommentit viittaavat vahvasti siihen, että jatkoneuvottelut aiotaan jättää nyt seuraaviksi kuukausiksi taka-alalle. Hän ei kuitenkaan koe asiaa minkäänlaiseksi ongelmaksi.

– Minulla ei ole mitään ongelmia pelata kautta ensiksi pois alta. Minä olen ehdottomasti jatkamassa Sabrena ja haluan tuoda tähän kaupunkiin uutta innostuneisuutta. Sopimus syntyy sitten kuin itsestään.

Kuten jo yltä voit lukea, on Eichelin tarkoituksena jatkaa Sabresin riveissä vielä pitkään. Hän uhkuikin itsevarmuutta oman tulevaisuutensa suhteen.

– Minä näen itseni tämän joukkueen yhtenä johtajana ja aion antaa kaikkeni tälle organisaatiolle, jotta se pääsee seuraavalle tasolle. Minun pitää olla se kaveri, johon kaikki tukeutuvat, ja minun on oltava parempi sekä jäällä että sen ulkopuolella.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.