Auston Matthewsille menneet pari vuotta ovat olleet melkoista haipakkaa, sillä ennen vuoden 2016 NHL Draftia kaikki katseet olivat hänessä, kuten olivat myös hänen NHL-tulokaskaudellaan.

Tämän kesän aikana otsikot varasti kuitenkin uusi varausikäluokka ja se rauhoitti melkoisesti Toronto Maple Leafsin ykköstähden kesää. Hän ottikin kaiken irti ”offseasonista”, sillä pari viime vuotta hän on ollut jatkuvasti valokeilassa.

– Olihan se mukavaa, kun ympärilläsi ei tapahtunut koko ajan jotain. NHL Draft Combine (varaustilaisuuden alla järjestettävät testit), itse varaustilaisuus ja kaikki muu tekivät siitä (viime kesästä) niin hektisen, Matthews avaa Toronto Sunin haastattelussa.

– Tämä oli siis selkeästi rentouttavampaa ja oli mukavaa, kun sai keskittyä enemmän myös treenaamiseen.

Matthews valittiin viime kaudella NHL:n tulokkaaksi, kun hän takoi 82 runkosarjaotteluun upeasti tehot 40+29=69. Ensi kaudella häneltä odotetaan kuitenkin vielä enemmän ja tänä kesänä hän onkin keskittynyt erityisen paljon yhteen asiaan.

– Keskityin tänä kesänä paljon kehoni ryhtiin. Aloitin Pilateksen avatakseni kroppaa ja parantaakseni ryhtiäni, tavoitellen päämäärääni – loukkaantumisten välttämistä. Luulen, että olen notkeampi ja tunnen oloni notkeammaksi.

Aivan kuten Patrik Laine hehkutti eilen julkaisemassamme artikkelissa, myös Matthews näkee olevan tulevaa kautta ajatellen erittäin hyvissä lähtöasetelmissa.

– Mitä tulee itse treenaamiseen, oli se samaa kuin edellisinä neljänä vuotena – samat ihmiset ja se näyttää toimivan. Tunnen oloni hyväksi ja odotan innolla pääsyä tositoimiin, Matthews päättää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.