Vancouver Canucksin lähtökohdat tulevaan kauteen eivät ole juuri sen paremmat kuin viime kaudella ja edessä onkin mitä todennäköisimmin jälleen yksi kevät ilman pudotuspelejä.

Kanadalaisseuraa koko pelaajauriensa ajan edustaneet Henrik Sedin ja Daniel Sedin ovat samaan aikaan mielenkiintoisessa tilanteessa. Molempien sopimukset ovat katkolla ensi kesänä, eikä Canucksin aikeista heidän suhteen ole mitään käryä.

Niinpä ruotsalaisveljeksistä saattaa tulla kuumaa tavaraa NHL Trade Deadlinella, joka oletettavasti on maaliskuun alussa, mutta luonnollisesti jälleen esiin nousee yksi kysymys: millä seuralla on varaa tuossa kohtaa kautta sitoa kahteen uuteen hankintaan yhteensä 14 miljoonaa dollaria?

Päivänselvää on nimittäin se, ettei kumpikaan heistä liiku yksinään minnekään. Kyseeseen täytyy siis tulla vaihtokauppa, jossa molemmat ruotsalaisveljekset siirtyvät samaan osoitteeseen.

Fansided-sivusto tarjoaakin erittäin mielenkiintoisen näkökulman tilanteeseen.

– Sedinin veljesten yhteishankinta tulisi maksamaan yhteensä 14 miljoonaa dollaria ja sattumoisin Rangersilla on ennusteen mukaan – kyllä, arvasitte oikein – Trade Deadlinella palkkakaton alla tilaa 14 miljoonan dollarin edestä, toimittaja Tyler Kluepfel heittää.

”Ratkaistava sentteritilanteensa – Henrik olisi ratkaisu tähän”

Kluepfelin mukaan Rangersilla on nyt jalkeilla parempi puolustusosasto kuin koskaan aikaisemmin, osittain Kevin Shattenkirkin hankinnan myötä, ja koska Henrik Lundqvistin parhaat päivät ovat käymässä vähiin, mestaruustaisto tulee käydä nyt ja tässä.

– Daniel ja Henrik eivät ole se pelätty duo, mitä he joskus olivat, mutta heillä on edelleen homma hanskassa. He siis toisivat heti lisää maalintekovoimaa Rangersiin ja lisäksi he ovat tuttuja päävalmentaja Alain Vigneaultille (Vancouverin ajoilta).

– Rangers on valmis menestymään ensi kaudella, mutta sitä ennen heidän on ratkaistava sentteritilanteensa ja Henrik olisi ratkaisu tähän.

Kuten todettua, Canucksin aikeet ruotsalaiskaksikon suhteen tulevan kauden jälkeen on täysi mysteeri. Lisäksi Sedinit sanelevat hyvin pitkälti itse oman kohtalonsa ja juuri nämä asiat Kluepfel nostaakin mahdollisiksi esteiksi siirron tielle.

– Tässä täytyy painottaa heidän siirron estäviä pykäliään. Lisäksi Vancouver rakastaa heitä ja he kontrolloivat omaa kohtaloaan. Muuttaminen halki maan, samalla kun kasvatat perhettä, ei ole koskaan helppo asia pyydettäväksi. Heidän vakuuttelu jättää kotinsa vaatisi siis paljon.

Sedinit sanoivat viimeksi tänään, että ajatuksena on lopettaa pelaajaura Canucks-pelaajina ja kanadalaisseuran GM Jim Benning puolestaan on kertonut kauppaavansa nämä vain, jos he sitä itse pyytävät.

Toisaalta Benning sanoi viime kaudella, ettei hän aio pyytää ainoatakaan veteraanipelaajaa luopumaan siirron estävästä pykälästään, mutta lopulta hän kauppasi Jannik Hansenin ja Alexandre Burrowsin; ylipäätään puheet ovat aina vain puheita.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.