Winnipeg Jetsiin viime kaudeksi siirtynyt Patrik Laine varasti NHL-tulokaskaudellaan suomalaisten, kuten myös pohjoisamerikkalaisten, sydämet ja sitä kautta hiljensi lähes poikkeuksetta myös kaikki kriitikkonsa.

Jos oli 19-vuotias suomalaisnuorukainen erinomainen viime kaudella, kun hän naulasi NHL-uransa ensimmäisiin 73 runkosarjaotteluun tehot 36+28=64, tullaan tulevalla sesongilla kaukaloissa mitä todennäköisimmin näkemään entistä kovempi Patrik Laine.

Tappara-kasvatti on nimittäin treenannut koko kesän erinomaisesti, nauttien muun muassa erittäin arvostetun turkulaisen fysiikkavalmentaja Hannu Rautalan opeista, ja kaikki on valmista tulevaa ajatellen.

– Treenattu kovempaa ja saanut olla terveenä koko kesän – se on varmaan yksi sellainen iso juttu, jota ei ole omalle kohdalle sattunut hirveän usein, että koko kesän olisi saanut olla terveenä, Laine hehkuttaa Nokia River Golfin Facebook-sivuilla mennyttä treenikesää.

– Nyt on päässyt toukokuusta lähtien vetämään täysillä ja kyllä mä veikkaan, että aika kovassa iskussa ollaan.

Vaikka Laine tietää olevansa kovemmassa kunnossa kuin koskaan, ei hänellä ole esimerkiksi mitään selkeitä pistetavoitteita lokakuussa käynnistävälle NHL-kaudelle, joskin satavarmasti mielessä onkin parantaa tulokaskaudesta.

Sen sijaan itse Jetsin tavoitteista puhuttaessa hänellä on varsin selkeä ja samalla myös simppeli näkemys.

– Joukkueen ainoa tavoite on varmaan se, että päästäis pleijareihin. Ei varmaan hirveesti mitään muita ole. Itellä oikeastaan se, että pyrkii joukkuetta auttamaan sen verran, että päästäis pleijareihin ja olis parempi pelaaja ens kaudella, hyväntuulinen Laine päättää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.