© Kuva: Ilari Isotalo

Nashvillen ja Jokerien suomalaissensaatio samaan kastiin NHL-legendan kanssa – takana uskomaton elokuu

Helsingin Jokereiden alkukauden eittämättä suurin tähti, Eeli Tolvanen, on nimetty KHL:n elokuun tähdistökentälliseen.

Tolvanen pelasi elokuun aikana KHL-uransa neljä ensimmäistä ottelua, joissa hän takoi upeasti tehot 3+3.

Debyyttiotteluunsa Nashville Predatorsin kesän ykkösvaraus iski hattutempun, ja antoi siihen päälle vielä yhden syöttöpisteen, ja kauden kolmannessa ottelussa hän puolestaan tehoili pisteet 0+2. Toisessa ja neljännessä ottelussa hän jäi puolestaan tehoitta.

Tolvanen pääsi valinnallaan melkoisen kunnia-arvoiseen seuraan, sillä tähdistökentälliseen nimettiin myös Montreal Canadiensista tänä kesänä KHL:ään siirtynyt Andrei Markov, joka on pelannut NHL:ssä uskomattomasti yli 1 000 ottelua, kun mukaan lasketaan myös pudotuspelit.

Markov teki KHL-paluunsa jälkeisiin ensimmäisiin neljään otteluunsa erinomaiset tehot 1+5. Markovin rinnalle puolustukseen nimettiin Barys Astanan kanadalaispuolustaja Darren Dietz, joka teki neljään otteluun pisteet 3+2.

Hyökkäyspään puolestaan miehittivät – luonnollisesti Tolvasen ohella – Torpedo Nizhny Novgorodin Denis Parshin, joka teki neljään otteluun tehot 2+3, sekä pisteet 4+2, niin ikään neljään otteluun, tykittänyt Pietarin SKA:n Sergei Shirokov.

Maalivahdeista paikan ansaitsi Neftekhimik Nizhnekamskin Ilya Ezhov, jonka torjuntatilastot neljästä ottelusta olivat upeat 95,20/1.25.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.