Kun pelaaja joutuu kaupattavaksi, se yleensä herättää melkoisen voimakkaasti ja juuri näin on käynyt ensimmäiseen kauteen Philadelphia Flyersin paidassa valmistautuvalle Jori Lehterälle.

Aiemmin kesän aikana antamassaan haastattelussa Lehterä paljasti kaupan tulleen hänelle shokkina.

– Minulla ei ole harmainta aavistusta, miksi Blues kauppasi minut, mutta se oli luultavasti minun kannaltani vain parempi näin, joten en suoraan sanottuna jaksa edes välittää siitä, Lehterä manasi elokuussa St. Louis Dispatchin mukaan.

Kuten hänen kommenteistaan kävi selkeästi ilmi, on hän vihainen ratkaisusta, mutta positiivisella tavalla. Se onkin antanut hänelle aimo annoksen lisää taistelutahtoa.

– Kun tänä kesänä olen treenannut ja luistellut, olen pyrkinyt tekemään kaiken täydellisesti; en siis vain tulla tänne pariksi tunniksi nauttimaan, vaan myös antaa kaikkeni.

Lehterä on vielä tähän saakka harjoitellut St. Louis Bluesin tiloissa ex-joukkuekavereidensa kanssa, mutta perjantaina NHL.com:lle antamassaan haastattelussa katseet olivat jo tiukasti oranssipaidoissa ja tavoitteet ovat myös selkeät.

– Minun on vain todistettava itselleni olevani parempi pelaaja, se on kaikkein tärkeintä – näyttää itselle, että pystyt olla paljon parempi. Kun et pelaa niin hyvin, kuin haluaisit tai pelaat vielä huonommin kuin kuvittelit, on aina mahtavaa päästä ottamaan askeleita eteenpäin.

”Saa minut tuntemaan itseni nuoremmaksi”

Philadelphiassa Lehterää odottaa kaksikin erittäin tuttua kasvoa, sillä ex-joukkuekaveri Brian Elliottin ohella Flyersissa kiekkoilee myös Valtteri Filppula, joka kaupattiin pennsylvanialaisseuraan kesken viime kauden. Tällä hetkellä katseet ovat kuitenkin vain ja ainoastaan omassa tekemisessä.

– Olen innoissani, koska tavallaan halusin uuden startin. Valmentajat ja kaikki henkilöt seurassa, he eivät tunne minua, joten pääsen aloittamaan siitä pisteestä, jossa minun on todistettava uudelleen itseni. Ja se on innostavaa. Se saa minut tuntemaan itseni nuoremmaksi.

29-vuotias suomalaissentteri, joka itse asiassa saattaa pelata jopa Filppulan kanssa samassa vitjassa, huokuukin aivan erilaista itseluottamusta kuin viime kaudella.

– Päätin heti kauden jälkeen, mitä tulen treenaamisen osalta tekemään eri tavalla. Mukana on ollut joitain uusia juttuja ja koen olevani hyvässä kunnossa; itseluottamukseni on positiivisella tavalla kunnossa.

Vaikka Bluesin GM:nä toimiva Doug Armstrong oli se henkilö, joka päätti kaupata Lehterän, vakuuttelee hän edelleen uskovansa suomalaiseen.

– Uskon edelleen Joriin ja kerroin sen Ron Hextallille (Flyersin GM). Kerroin, että hän on todella kunniakas pelaaja, jolle viime vuosi ei ollut sellainen kuin hän halusi sen olevan. Uskon, että hän tulee takaisin ja on todella hyvä pelaaja – toivon, että hän on sitä Philadelphia Flyersille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.