Ilya Kovalchuk, Alexander Radulov sekä Jaromir Jagr ovat eittämättä kiekkomaailman kuuluisimmat pelaajat, jotka ovat joskus karanneet NHL-kaukaloista KHL:ään.

Detroit Red Wingsin nuori tähti, Andreas Athanasiou, ei ole pelaajana siis yllämainitun kolmikon tasoa, mutta hänen lähteminen KHL:ään olisi silti liigalle sekä Red Wingsille raju takaisku.

Ja tällä hetkellä vaikuttaa, että se on täysin mahdollista. Red Wings ja Athanasiou ovat nimittäin neuvotelleet läpi kesän uudesta jatkosopimuksesta, mutta tällä hetkellä osapuolet ovat kaukana sovusta.

Huhujen mukaan Red Wings olisi tarjonnut pelaajalle 1,5-2 miljoonan dollarin vuosipalkkaa kahdesta kaudesta. Athanasiou haluaisi vuoden pidemmän sopimuksen, ja cap hitikseen 3 miljoonaa dollaria.

Nyt pelaajan agentti, Darren Ferris, on kertonut MLiven Ansar Khanille, että Athanasiou harkitsee tosissaan myös siirtoa KHL:ään, jossa hän tienaisi huomattavasti enemmän.

– Andreas punnitsee molempien vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia. Andreas rakastaa Detroitia ja etenkin detroitilaisia faneja, mutta hän on todella miettinyt myös KHL-vaihtoehtoa. Palkkojen suhteen puhutaan merkittävästä erosta, Ferris kertoi Khanille.

Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland kertoi samaiselle lehdelle, että uusia tarjouksia ei enää tule, vaan päätös on täysin Athanasioun. Hollandin mukaan seura on tehnyt pelaajalle useita tarjouksia, joten nyt seuran toimistolla voidaan ainoastaan odotella.

– Pallo on nyt heidän hallussaan. Heillä on päätös tehtävänään, Holland paljasti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.