Tilanne New York Islandersin kapteenina toimivan John Tavaresin kohdalla ei tule rauhoittumaan, ennen kuin ratkaisuja tapahtuu suuntaan tai toiseen.

Viime päivinä liikenteessä on ollut muun muassa huhuja siitä, että Tavares olisi hylännyt Islandersilta saamansa kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimustarjouksen, joka olisi tuonut hänelle 10,5 miljoonan dollarin vuositulot.

Kanadalaistähden kerrotaankin hakevan jopa 11,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä tekisi hänestä NHL:n palkkalistalla toiseksi kovapalkkaisimman pelaajan, heti Edmonton Oilersin Connor McDavidin jälkeen.

Newsdayn toimittaja Arthur Staple kuitenkin kiiruhti kiistämään huhut sopimustarjouksen hylkäyksestä. Hän kertoi jutelleensa molempien leirien kanssa ja viesti sekä Tavaresin että Islandersin suunnalta oli sama: rahasta ei olla edes juuri keskusteltu.

– Jokainen, jonka kanssa olen jutellut, on sanonut, ettei kyse ole dollareista. Sen sijaan kaikessa on kyse siitä, että halutaan nähdä (Tavares haluaa nähdä), miten asiat edistyvät seuran ja areenan osalta, ennen sitoutumista seuraan, Staple twiittasi.

Sen sijaan Staple vahvisti jo aiemmin tiedossa olleet näkemykset, joiden mukaan Islandersin hallitilanne näyttelee isoa roolia Tavaresin ratkaisussa.

Huhu siitä, että Tavares olisi hylännyt jättitarjouksen, lähti liikenteeseen Islanders-legenda Mike Bossylta. Hän kertoi asiasta Montrealissa, ranskankielisen radiokanavan haastattelussa, ja samalla paalutti, että brooklynilaisseuran tulisi kaupata kapteeninsa.

Bossy lisäsi lisää vettä myllyyn, kun hän sanoi, että Montreal Canadiens olisi tehnyt Islandersille vaihtosopimustarjouksen, jossa toiseen suuntaan olisi matkannut ainakin Alex Galchenyuk.

Tällä hetkellä keskustelut Islandersin ja Tavaresin ympärillä käyvät todella kuumina, mikä tuokin mieleen elävästi Steven Stamkosin vastaavan tilanteen Tampa Bay Lightningin kanssa.

Tässä vaiheessa emme voi todeta muuta kuin sen, että 29. päivä syyskuuta Tavaresin suhteen ollaan paljon viisaampia, kun selviää, miten Islanders selviää tarjouskilvassa potentiaalisen hallin rakennuspaikan, Belmont Parkin, suhteen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.