Monilla on varmasti tiedossa, että kun jääkiekkoilija täyttää 35 vuotta, astuu hän tällöin niin sanottuun ”pappa-ikään”, eli jääkiekkoilijan uran viimeisille kausille.

Harva tähtipelaaja kuitenkaan lopettaa tähän, sillä monet kiekkoilijat tahkoavat usein lähes nelikymppiseksi saakka. Esimerkiksi Jaromir Jagr, joka toki on poikkeustapaus, haluaa jatkaa uraansa vielä 45-vuotiaana.

Nyt pohjoisamerikkalainen FanRag Sports on listannut nettisivuillaan NHL:n viisi parasta pappa-ikäistä pelaajaa. Listalla ei juurikaan yllätyksiä ole, mutta käydään ne nyt joka tapauksessa läpi.

Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings

Listan ensimmäiseltä sijalta löytyy Detroit Red Wingsin Henrik Zetterberg, joka täyttää lokakuussa 37 vuotta. Punasiipien kapteeni keräsi itsensä viime kaudella yhden heikomman sesongin jäljiltä, iskien 82 runkosarjaotteluun 17 maalia ja yhteensä 68 tehopistettä.

Hän on jo kertonut, että hänen pelivuotensa ovat käymässä väliin. Mies on lopettamassa uraansa jo kenties kahden tulevan kauden jälkeen.

Joe Thornton, San Jose Sharks

Yksi NHL:n historian kiistattomasti parhaista pelintekijöistä on jo uransa ehtoopuolella, mutta 38-vuotias sentteri onnistui tästäkin huolimatta keräämään tililleen viime kaudella 43 syöttöpistettä. Maaleja miehen lavasta syntyi toisaalta vain seitsemän kappaletta.

On todellisuudessa ollut läpi uransa yksi liigan aliarvostetuimmista pelaajista, sillä häntä kohtaan on aina kohdistunut suuri kritiikki siitä, että hänen johtamansa joukkue ei ole ollut järin menestyksekäs.

Henrik Lundqvist, New York Rangers

Lundqvist on ollut käytännössä läpi uransa ajan yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Nykyisin 35-vuotias ruotsalaisvahti ei ole enää huippuvuosiensa tasolla, mutta tästäkin huolimatta mies on tähtitason pelaaja.

Viime kaudella Lundqvist pelasi ”vain” 57 runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat miehelle heikot, 91/2.74.

Jaromir Jagr, vapaa agentti

Jagrin tulevan kauden seura on ollut suuri kysymysmerkki kesäkuun lopusta saakka, sillä hän ei saanut enää jatkosopimusta Florida Panthersiin.

NHL:n historian toiseksi paras pistemies kiekkoili viime kaudella täydet 82 runkosarjaottelua, joissa hän iski 43 tehopistettä. Hän on kuitenkin ilman sopimusta siitä syystä, että seurat pyrkivät apinoimaan Pittsburgh Penguinsin nopeaa pelitapaa.

Mies on yhdistetty tällä hetkellä kaikista voimakkaimmin Calgary Flamesiin.

Justin Williams, Carolina Hurricanes

Mr. Game 7 siirtyi kesällä vanhaan kotiinsa, kun hän ei onnistunut johdattamaan Washington Capitalsia sen suurempaan menestykseen. Nyt hänellä on edessään suuri haaste, sillä Hurricanes ei ole edennyt pudotuspeleihin kahdeksaan vuoteen.

William pelasi viime kaudella 80 runkosarjaottelua, tehden niissä 24 maalia ja yhteensä 48 tehopistettä, joten hänen pelissään on yhä sitä jotakin. Tällä kertaa mies vain pelaa seurassa, jolle jopa pudotuspelit ovat suuri haaste.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.