Pittsburgh Penguins on käytännössä dominoinut NHL-kaukaloita viimeisen puolentoista kauden aikana, sillä heti siitä hetkestä lähtien kun Mike Sullivan astui joukkueen päävalmentajaksi, ei pingviineille ole löytynyt pysäyttäjää.

Penguins on voittanut nyt kaksi perättäistä Stanley Cupin mestaruutta nopealla pelityylillään, ja luottamalla eritoten laadukkaaseen hyökkäykseensä. Rehellisyyden nimissä seuran puolustus ei ole ollut järin vahva viimeisen kahden kauden aikana, mutta Penguinsin pelityyliin sopiva kyllä.

Seuran hyökkäyksessä pelaavat tällä hetkellä muun muassa Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Phil Kessel, Jake Guentzel, Conor Sheary, Patric Hörnqvist sekä Carl Hagelin.

Suomalaisista seurassa pelaavat ainoastaan puolustaja Olli Määttä, mutta kaudella 2021-22 hän saattaa saada seuraa toisesta maamiehestään, Kasper Björqvististä.

Nimittäin suomalaisnuorukaisen nimi on noussut esiin The Hockey Newsin ”Future’s Watch” -juttusarjassa. Jääkiekkoraamattu on rankannut vuorotellen jokaisen NHL-seuran kymmenen parasta lupausta, ja Björkqvist löytyy listan sijalta kuusi.

Jutussa on otettu huomioon myös se, että suomalaisen ensimmäinen kausi NCAA:ssa meni tehollisesti penkin alle (30 otteluun tehot 3+6), mutta The Hockey News on seurannut suomalaisen tekemistä tarkemmalla silmällä.

– Viime kauden tehoista NCAA:ssa ei ole paljon puhuttavaa, mutta hänellä on loistava silmä pieniä asioita tarkkaillessa, sivustolla kuvailtiin suomalaispelaajan osaamista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.