Nashville Predatorsin viime kesän ykköskierroksen varaus Eeli Tolvanen aloitti eilen oman KHL-urakkansa todella näyttävästi, sillä hän iski Dinamo Minskin verkkoon kolme maalia ja saalisti tililleen yhden syöttöpisteen.

Tolvasen suoritus herätti mediassa aivan valtavan kiinnostuksen, jollainen on nähty kenties viimeksi Patrik Laineen kohdalla.

– Ennen peliä puhuttiin, että Gilroy on kova pakki ja pelaaja jota kannattaa seurata. Tolvanen sitten näytti ketä pelaajaa seurata kannattaa. Tuli mieleen Patrik Laine, pelaa vaan toisella puolella, mutta omaa samanlaisen kudin. Se ampuu sellaisista paikoista, joista molari ei odota kutia ja ampuu saatanan kovaa ja tarkasti. Ikää vasta 18 vuotta ja 3+1 tehot KHL-ottelussa – onhan se vaan järkyttävän kova saldo, Viasatin asiantuntija Kai Suikkanen kertoi.

Tolvanen esiintyi jo Jokereiden harjoituskaudella erinomaisesti, joten häntä kohtaan oli olemassa jo jonkinlaisia odotuksia. Nämä suomalaisnuorukainen löi kuitenkin laudalta.

– Itse ajattelin silloin kun ennen harjoituspelejä tätä nuorta hehkutettiin, että mahtuuko loppujen lopuksi vielä edes pelaamaan? Ekan pelin perustella olin aika metsässä. Katselin muiden jokerijätkien ilmeitä, kun Tolvanen iski kolmannen maalin, niin ne vain nauroivat ja pyörittelivät päätään, että ei tämä voi olla tottakaan. Taisi junnu yllättää muutkin kuin minut.

Vaikka Minsk onkin ollut Jokereille viime vuosina hankala vastustaja, onnistui helsinkiläisseura lyömään valkovenäläiset komein 6-1-lukemin. Seuraavana vastassa onkin kunnon testi, kun Jokerit matkaa Pietariin SKA:n vieraaksi.

www.viasat.fi/open

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.