Jaromir Jagr on ollut kesän osalta yksi koko NHL:n puhuttaneimmista aiheista, sillä nyt ollaan ylitetty elokuun puoliväli ja hän on edelleen ilman seuraa.

Itse asiassa kaikki pitivät viime kauden jälkeen selvänä sitä, että Jagr tullaan myös tulevalla kaudella näkemään Florida Panthersin sotisovassa. Panthers kuitenkin päätti lähteä eri suuntaan – syystä tai toisesta – ja niinpä 45-vuotias ikoni vapautui vapaille pelaajamarkkinoille.

Sen jälkeen on ollut kuitenkin hiljaista ja monet ovatkin spekuloineet eri syillä: Onko kyse liian kovasta palkkavaatimuksesta? Eikö vain vauhti enää riitä? Onko kyse ikäsyrjinnästä?

Kaikki vaihtoehdot on siis käyty läpi sille, miksi Jagr on edelleen ilman NHL-sopimusta, mutta se ei ole muuttanut tilannetta mihinkään suuntaan.

Myös tshekkilegenda itse on puhunut aiheesta varsin avoimesti. Samalla hän on valottanut mahdollisuutta aloittaa kausi hänen omassa omistuksessaan olevassa Kladnossa ja jäädä maansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle odottelemaan muiden NHL-pelaajien mahdollisia loukkaantumisia.

”Mukana yhtälössä oli palkkakatto…”

Tällä hetkellä lähestulkoon kaikki skenaariot ovat siis mahdollisia, mutta itse asiassa Kalifornia ei näytä ainakaan kovinkaan potentiaaliselta laskeutumispaikalta Jagrille. Los Angeles Kings nimittäin ilmoitti tällä viikolla varsin kovaan ääneen, ettei se tule palkkaamaan Jagria, vaikka se tarvitseekin kipeästi tulivoimaa hyökkäykseensä.

– Me olemme käyneet kuluvan kesän aikana läpi lukuisia vapaita agentteja ja sitä, miten kukin sopii meidän valitsemaan suuntaan. Mukana yhtälössä oli myös palkkakatto ja miten tietyt palaset näiltä osin loksahtavat kohdalleen, Kingsin GM Rob Blake avasi NHL.com:lle.

– Tänä vuonna emme lähteneet Jagrin suuntaan, mutta haluan aiempien puheideni tapaan korostaa sitä, miten erinomainen pelaaja hän on ja olen varma, että hän löytää itselleen jostain laskeutumispaikan.

Nyt myös Anaheim Ducksin uskotaan tehneen saman päätöksen.

FanRag Sportsin toimittaja Chris Nichols kertoi asiasta tänään ja sen on myös vahvistanut Sporsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman.

Samaan hengenvetoon Friedman kuitenkin kertoo Calgary Flamesin tutkineen mahdollisuutta tuoda Jagr liekkipaitoihin. Saattaakin olla, että kaukalossa tapahtuva Albertan paikallisvääntö siirtyy myös kaukalon ulkopuolelle, sillä toisena potentiaalisena vaihtoehtona Jagrin uudeksi osoitteeksi pidetään Edmonton Oilersia.

Calgaryn nykyinen päävalmentaja Glen Gulutzan valmensi Jagria Dallas Starsissa, joten hän tuntee tshekkikonkarin erittäin hyvin. Aivan kuten Oilersin, myös Flamesin uskotaan näkevän Jagrin nimenomaan loistavana roolimallina nuorille pelaajille, aivan kuten hän on ollut Floridassa Aleksander Barkoville, Jonathan Huberdeau’lle ja kumppaneille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.