Tällä hetkellä yksi mielenkiintoisimmista seurattavista asioista olympialaisten suhteen liittyy NHL:n venäläistähtiin.

Vaikka Alexander Ovechkin onkin rauhoitellut kommenttejaan, ja ottanut hieman kevyemmän linjan niiden suhteen, on hän tiettävästi edelleen pitämässä kiinni päätöksestään osallistua Pyongchangin olympialaisiin.

Myös Evgeni Malkin puhui aiemmin kesällä, että hän aikoo puhua aiheesta jossain vaiheessa Pittsburgh Penguinsin omistavan Mario Lemieux’n kanssa, mutta viimeisimmät puheet viittaisivat pyyhkeen lentäneen kehään Pyongchangin suhteen.

Häneltä nimittäin kysyttiin aiemmin tässä kuussa, onko mahdollista, että hänet nähtäisiin olympiaturnauksessa.

– En ole Ovechkin, (Vladimir) Putin ei soittele minulle, Malkin naureskeli toimittaja Slava Malamudin haastattelussa.

Vaikka kyseessä on humoristinen kommentti, pitää se sisällään myöskin sanoman – hän ei ole liittymässä maansa olympiajoukkueeseen ja siten uhmaamassa NHL:n tekemää päätöstä.

Tällä hetkellä kaikki paineet onkin sysätty Ovechkinin harteille ja hänen päätöksensä tulee satavarmasti vaikuttamaan myös muiden pelaajien, etenkin venäläisten, päätöksiin helmikuun turnauksen suhteen.

Eri lähteiden mukaan osallistuminen olympialaisiin tarkoittaisi pitkää – kenties jopa koko loppukauden mittaista – pelikieltoa.

NHL:n komissaari Gary Bettman onkin saanut oikeudet rangaista pelaajia parhaaksi katsomallaan tavalla, ja mikäli yksikään pohjoisamerikkalaispelaaja ei lähde uhmaamaan NHL:n päätöstä, on hän mitä todennäköisimmin valmis antamaan tuntuvat rangaistukset osallistumisesta olympialaisiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.