Vancouver Canucksin hyökkäyskaliiperi on ollut yksi NHL:n heikoimpia viime kaudet. Nyt nuorempien pelaajien, Markus Granlund mukaan huomioiden, esiinmarssi voi kuitenkin muuttaa äänen kellossa, The Canuck Way pähkäilee artikkelissaan.

Joukkueessa elettiin aiemmin aikoja, jolloin pisteiden teosta ei tarvinnut huolehtia sen kummemmin. Kiitos Sedinin veljesten Danielin ja Henrikin, Ryan Keslerin, Mason Raymondin ja Alexandre Burrowsin.

Kauden 2009-2010 panos oli ääriesimerkki. Aivan käsittämättömät 112 pistettä takonut Henrik Sedin voitti Art Ross Trophyn merkiksi pistepörssin voitosta, ja Vancouver oli tehtyjen maalien keskiarvossa toinen koko NHL:n runkosarjassa.

Viime vuosina asiat ovat kuitenkin menneet alamäkeä pitkin varsin uhkaavasti, eikä menestys ole ollut hääviä. Muutamia vuosia sitten kaupattu Ryan Kesler oli kova menetys, myös Sedinit vanhenevat, kuten luonnollista on, jatkuvasti.

Ensi kaudella Canucksille iloa voisi kuitenkin tuoda joukkueen konkarit ja vastapainoksi nuoret lupaukset sekä kesän hankinnat. Myös Markus Granlund voisi olla isojen odotusten kohteena, sillä hän nousee artikkelin arvioissa jopa kakkosketjun mieheksi.

The Canuck Wayn artikkeli huomauttaa, että alkavalla sesongilla joukkueen hyökkäyskolmikoissa voisi ilman loukkaantumisia ja muita vastoinkäymisiä olla ainakin viisi sellaista kärkikaartin miestä, jotka ovat urallaan paukuttaneet jollain NHL-kaudella vähintään maalia.

Nämä pelaajat ovat Bo Horvat, Brandon Sutter, Loui Eriksson ja Sedinit. Vaikka nuorempi Granlund ei vähintään 20 maalia olekaan kausikohtaisesti vielä takonut, ei rajapyykki ole kaukana. Viime kaudella pikkumusta löysi reppuun Granlundin lavasta 19 kertaa.

Muutaman välivuoden jälkeen Vancouver voi siis ensi kaudella olla musta hevonen. Kokemuksen ja nuoruuden sekoitus, sekä laaja tuloksenteko-osaaminen puoltavat tätä.

The Canuck Wayn arvioimat hyökkäysketjut:
Sven Bärtschi – Bo Horvat – Brock Boeser
Markus Granlund – Brandon Sutter – Loui Eriksson
Daniel Sedin – Henrik Sedin – Sam Gagner
Nikolai Goldobin – Aleksander Burmistrov – Jake Virtanen