Mediajätti ESPN nosti tällä viikolla julkaisemassaan artikkelissa, jossa rankattiin NHL:n suurimpia lupauksia, Juuse Saroksen koko NHL:n lupaavimmaksi maalivahdiksi.

Postmedian, johon kuuluvat muun muassa Toronto Sunin ja National Postin kaltaiset kanadalaislehdet, alaisuudessa toimivassa Off The Post -podcastissa pohdittiin tällä viikolla kovasti NHL-kauden 2017-18 tulokaspelaajaa.

Potentiaalisia vaihtoehtoja oli monia, kuten Dylan Strome, Alex DeBrincat, Josh Ho-Sang, Nico Hischier, Charlie McAvoy ja Mikhail Sergachev.

Edellä olevista nimistä kaksi viimeistä ovat kuitenkin puolustajia ja 2000-luvulla ainoastaan kolme puolustajaa on tullut valituksi vuoden tulokkaaksi – viimeisimpänä vuonna 2015 Calder Trophyn nimiinsä vienyt Aaron Ekblad. Tämä siis osoittaa, kuinka vaikeaa puolustajan on voittaa kyseinen pysti.

– Veikkaukseni on, että jossain huonossa joukkueessa pelaava hyökkääjä, joka saa paljon vastuuta ja tekee sitä kautta paljon tehopisteitä, tulee voittamaan. Tämä kisa ratkeaa hyvin pitkälti tehopisteiden mukaan, podcastissa vieraillut The Athleticin toimittaja Joshua Kloke paaluttaa.

Mikäli voittaminen on puolustajille haastavaa, vähintään yhtä haastavaa se on myös maalivahdeille. Niin ikään 2000-luvuna aikana vuoden tulokkaaksi on noussut kolme maalivahtia – Evgeni Nabokov, Andrew Raycroft sekä viimeisimpänä maalivahtina (2009) kyseisen kunnian saanut Steve Mason.

Tästä huolimatta kyseisessä podcast-lähetyksessä esille nousi Nashville Predatorsin Juuse Saroksen nimi. Sitä voidaan pitää melkoisena yllätyksenä, sillä Pekka Rinne on lähtökohtaisesti tennesseeläisten selkeä ykkönen, mutta toki mahdollista.

– Juuse Saros teki minuun melkoisen vaikutuksen viime kaudella, joskin hänen pitäisi saada paljon peliaikaa (voittaakseen Calderin), Sportsnetin Luke Fox toteaa.

– Mutta kuka tietää, ehkä kauden puolivälissä tapahtuu jotain, hän pelaa korkealla tasolla kakkosen roolissa ja Nashvillessä todetaan: ”Okei, meillä on tässä hyvä maalivahti, joka saattaa olla loistava ja mikäli aiomme toistaa viime kauden menestyksen, meidän täytyy tehdä samanlainen vaihdos kuin Penguins teki Matt Murrayn ja Marc-Andre Fleuryn kohdalla. Ehkä meidän täytyy päästää irti Rinteestä.”

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.