Alkava NHL-kausi lähenee, ja samalla erilaiset spekulaatiot joukkueiden ja pelaajien voimasuhteista lisääntyvät. Aiemmin The Hockey News kävi arvioissaan läpi koko kauden draamankaaren, nyt sivusto perustelee rannalle jäävien joukkueiden syyt karsiutumiselle.

Mukana listauksessa on jopa yllättäviä valintoja, joiden kauden päättyminen runkosarjaan tosin on perusteltu mainiosti.

Kevään ratkaisupeleistä karsiutuvista joukkueista suomalaisittain mielenkiintoisia ovat esimerkiksi suomalaisisia kiekkolupauksia pursuava Florida Panthers, debytantti Vegas Golden Knights ja ennakkoon todella vaikeasti arvioitava Toronto Maple Leafs.

Suomalaisia pursuava Florida ei sivuston arvioiden mukaan ole tehnyt oikeastaan mitään vahvistaakseen kokoonpanoa. Jaromir Jagrista, Jonathan Marchessaultista ja Reilly Smithistä luopunut pantteripaitainen nippu sai rosteriinsa Radim Vrbatan ja oman varauksensa, paluumuuttaja Jevgeni Dadonovin. Bob Boughner puolestaan on uusi päävalmentaja.

Sivuston mukaan joukkueen ainoa sauma jatkopeleihin on Aleksander Barkovin, Jonathan Huberdeaun ja Aaron Ekbladin sekä maalivahtien Roberto Luongon ja James Reimerin panos.

Kokoonpano taitaa lopulta olla auttamatta liian kapea?

Teemu Pulkkisen ja Erik Haulan Vegasista The Hockey News puolestaan kirjoittaa, että joukkue ”harhailee” ainakin seuraavat pari kautta, ennen kuin se pystyy pudotuspelipaikasta vääntämään.

Todennäköisin ykkössentteri on NHL:ään kokematon, mutta jo 30-vuotias Vadim Shipatsov. Pitää muistaa, että keskushyökkääjä ei ole pelannut taalajäillä peliäkään.

Venäläisen jälkeen parhaat hyökkääjät ennakkoon ovat Jonathan Marchessault, James Neal ja David Perron, joiden jälkeen taso laskee uhkaavan paljon. Joukkueen alakerta maalivahti Marc-Andre Fleuryn johdolla on onneksi suhteellisen kokenut.

Suomalaiset toki varmasti muistavat, kuinka polkukone Erik Haula väläytteli Wild-aikoinaan osaamistaan.

Floridan ja Vegasin ennakkoasetelmat eivät ole ruusuiset, mutta Toronto sen sijaan on aivan vedenjakajalla pudotuspelien suhteen.

Tämän tekstin alkupuolella oleva linkki vei aiempaan uutiseen, jonka mukaan Maple Leafs voisi mennä jopa konferenssin välieriin asti.

Jo viime kaudella joukkue löi monet ällikällä rynnien nuorten tähtien johdolla pudotuspeleihin Auston Matthewsin toimiessa orkesterin kapellimestarina.

Ron Hainseyn ja Patrick Marleaun hankkineelta Torontolta ei pidä ottaa mitään pois, mutta viime kauden menestys oli osaksi tuurin ja onnen sattumaa, kun joukkue pysyi terveenä läpi talven. Peräti 11 parhaan pistemiehen joukossa oli yhdeksän pelaajaa, jotka pelasivat vähintään 81 ottelua runkosarjassa!

Kuten thehockeynews.com on ennakoinut, alkavan sesongin menestys voi olla mitä vaan, upporikasta tai rutiköyhää.