Tampereen Tapparasta Pohjois-Amerikkaan tulevaksi kaudeksi suunnannut Henrik Haapala vaikuttaa tehneen täydellisen päätöksen, mitä tulee hänen NHL-seuraansa.

Florida Panthers tiedotti 1. kesäkuuta, että se on hankkinut Suomen mestaruuden voittaneesta tamperelaisseurasta Haapalan, joka vei nimiinsä Liigan pistepörssin päättyneellä kaudella.

Haapalaa ei suinkaan hankittu Floridaan vain kokeilumielessä, vaan hänen varalleen on kaavailtu isoja suunnitelmia.

Panthersin GM:nä toimiva Dale Tallon nimittäin sanoo näkevänsä suomalaislaiturin viime kaudella NHL:n All Star -tapahtumassa pelanneen Vincent Trocheckin sekä yli 1 000 runkosarjaottelua pelanneen ja niissä 609 tehopistettä nakuttaneen Radim Vrbatan rinnalla.

Lisäksi Tallonin toiveissa on, että joku kolmikosta Henrik Borgström, Sebastian Repo ja Owen Tippett kykenee valtaamaan itselleen NHL-paikan.

– Meidän nuoret pelaajat tulevat saamaan harjoitusleirillä loistavan mahdollisuuden raivata tiensä NHL-kokoonpanoomme. Valmennusjohtomme, minä itse ja ylipäätään koko organisaatiomme – me emme pelkää peluuttaa nuoria pelaajia, Tallon paaluttaa NHL.com:lle.

– Mitä nopeammin he pääsevät taistelemaan paikoista ja mitä enemmän he saavat kokemusta, se tulee olemaan meille voittoisaa pitkällä tähtäimellä.

Kun siis Aleksander Barkovin ohella myös Haapalan pelipaikka Panthersin NHL-miehistössä vaikuttaa varmalta, ja kolmesta edellä mainitusta nuorukaisesta kaksi on suomalaisia, Panthers saattaa olla ensi kaudella yksi NHL:n suomalaisjoukkueista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.