NHL-pelaajilta odotetaan välillä epäinhimillisiä asioita kaukalossa. Vallitseva kulttuuri maailman kovimmassa kiekkosarjassa onkin se, että vammoista vaietaan ja pienet loukkaantumiset eivät ole syy poissaoloille.

Nick Boynton aloitti NHL-uransa kaudella 1999-2000, pelaten ensimmäiset ottelunsa Boston Bruinsin paidassa. Todellinen läpimurto tapahtui kaudella 2001-02, kun hän merkkautti Bruinsin alakerrassa 80 runkosarjaottelua ja siihen päälle kolme pudotuspeliottelua.

Uran hienoin hetki koitti puolestaan keväällä 2010, kun hän pääsi – pienestä roolistaan huolimatta – juhlimaan Stanley Cup -voittoa Chicago Blackhawksin paidassa.

Siinä välissä hän oli edustanut myös Phoenix Coyotesia, Florida Panthersia ja Anaheim Ducksia. Pelaajaura päättyi puolestaan keväällä 2011 Philadelphia Flyersin pelaajana.

Sen jälkeen käynnistyivät kuitenkin ongelmat. Boynton oli koko uransa ollut eräänlainen kovanaama ja hän ei antanut tuumaakaan periksi etenkään puolustuspäässä. Kovaotteiselle kanadalaiselle kertyi myös jäähyjä melkoisesti, sillä 605 runkosarjaotteluun jäähyminuutteja kirjattiin 862 – hänen tehtävänään oli tehdä kaikki likainen työ, kun taitavammat pelikaverit vastasivat maalinteosta.

Toisin sanoen Boynton oli ottanut melkoisen määrän iskuja urallaan ja se näkyi hänen pelaajauran jälkeisessä siviilielämässä.

Vuonna 2015 tulikin sitten pohjakosketus. Hänet pidätettiin buffalolaisella kasinolla tapahtuneesta päällekarkauksesta sekä viranomaisten vastustamisesta pidätyshetkellä. Hän haastoi riitaa hänet pidättäneille poliiseille ja lopulta puri yhtä heistä käteen.

Lopulta edessä oli oikeuskäsittely, jossa Boynton myönsi syyllisyytensä. Samaan aikaan hän julkaisi henkilökohtaisen tiedotteen, pahoitellen tapahtunutta ja samalla hakeutuen päihdeohjelmaan.

Kaiken tapahtuneen jälkeen Boynton on ollut tiettävästi kuivilla kohta kolme vuotta ja hän on palannut takaisin Arizona Coyotesin ottelulähetyksiin, joissa hän toimi myös edellä mainitun pahoinpitelyn aikaan toimittajana/asiantuntijana.

Boynton on naimisissa chicagolaisen mediapersoonan, Jen Pattersonin kanssa. Heillä on kaksi lasta ja lisäksi Boyntonilla on kaksi tytärtä aiemmasta avioliitostaan.

Tällä tarinalla on siis – ainakin toistaiseksi – onnellinen loppu, mutta NHL:ssä pelaaminen jätti jälkensä Boyntoniin ja syvät sellaiset.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.