Pierre-Luc Letourneau-Leblond oli melkoinen nimihirviö NHL-kaukaloissa, mutta ei hän muutoinkaan mikään kovin puhtoinen kaveri ollut.

PL3, kuten hänen lempinimensä ainakin joissain asiayhteyksissä kuuluu, pelasi NHL-urallaan ainoastaan 41 runkosarjaottelua ja siihen päälle viisi pudotuspeliottelua, mutta siitä huolimatta hänelle kirjattiin yhteensä 111 jäähyminuuttia.

Letourneau – tällä nimellä hänet tunnettiin uran loppuvaiheet – ehti myös ottaa kaiken NHL-kokemuksestaan irti nyrkkejä heiluttelemalla, sillä hänelle kirjattiin maailman kovimmassa kiekkoliigassa peräti 18 tappelua, kun mukaan lasketaan myös harjoitusottelut.

32-vuotias kanadalainen, joka edusti NHL-urallaan New Jersey Devilsiä, Calgary Flamesia ja Pittsburgh Penguinsia, muistetaan erityisen hyvin yhdestä tappelusta. Tuo tappelu käytiin maaliskuussa 2010, kun hän heilutteli St. Louis Bluesin Cam Janssenin kanssa nyrkkejä minuuttikaupalla.

Itse asiassa tappelulle saatiin päätös, näiden kahden raskassarjalaisen osalta, vasta siinä vaiheessa, kun molempien pattereista kului virta loppuun ja lopulta linjatuomari uskalsi hypätä väliin.

Kiinteistönvälittäjäksi siirtyvä Letourneau ilmoitti lopettamispäätöksestään Twitterissä ja hän myös kommentoi tuota kuuluisaa tappeluaan, vastaten faneiltaan saamiinsa postauksiin.

– Se oli klassikko.. Luulen, että jos linjuri ei olisi hypännyt väliin, Cam Janssen jakelisi iskuja vielä tänäkin päivänä. Viisi jäähyminuuttia ei ollut riittävästi.

Lopulta hän alkoi myös leikkimielisesti perua lopettamispäätöstään.

– Olen saanut tämän päivän aikana niin paljon rakkautta, että mietin jo comebackia, jotta voisin lopettaa uudelleen. Kiitos jokaiselle yhteyttä ottaneelle. -PL3″

Letourneau pelasi viimeiset pelinsä viime kaudella AHL:ssä, edustaen sekä Syracuse Crunchia että Toronto Marliesia. Kaiken kaikkiaan farmin puolella hän pelasi AHL:ssä 486 runkosarjaottelua ja otti niissä käsittämättömät 1 820 jäähyminuuttia.

Kokonaisuudessaan PL3 tappeli urallaan uskomattomat 258 kertaa, vuosien 2003-2017 välisenä aikana. Kyseiset tappelut on kirjattu NHL:stä, AHL:stä, ECHL:stä, UHL:stä ja QMJHL:stä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.