© Kuva: Getty Images

Unohtakaa puheet Alexander Ovechkinin painosta – laittaa ”metsien miehenä” itseään kuntoon (VIDEO)

Washington Capitalsin kapteenina toimiva Alexander Ovechkin on ollut melkoisen suurennuslasin alla tänä kesänä.

Kaikki käynnistyi pettymyksellisistä pudotuspeleistä, jotka päättyivät jälleen yhtenä ennakkosuosikkina kevään tosipeleihin lähteneen Capitalsin osalta aivan liian ajoissa. Ovechkinista ei siis ollut johdattamaan joukkojaan toista kierrosta pidemmälle ja hänet muun muassa alennettiin pleijarien aikaan Capitalsin kolmoskentälliseen.

Välittömästi kauden päätyttyä käynnistyivät huhut hänen kauppaamisestaan. Ovechkin ei nimittäin ollut enää päättyneellä kaudella samanlainen maalitykki kuin aiempina vuosinaan ja lisäksi hänen ikänsä herätti paljon keskustelua; maalintekijöiden taso lähtee tunnetusti kolmenkympin jälkeen putoamaan.

Lisää vettä myllyyn lisättiin Washingtonin suunnalta, kun seurasta myönnettiin, että kauppa saattaisi olla jossain vaiheessa mahdollinen. Toki samaan hengenvetoon Capitalsista todettiin, etteivät he ole kauppaamassa keulakuvaansa, mutta jokainen tietää miten NHL-maailma toimii ja kaikki tämä oli omiaan aiheuttamaan keskustelua.

Keskustelua eivät myöskään hiljentäneet GM Brian MacLellanin kommentit.

– Tulevaisuuden osalta – mennessään kohti kolmenkympin jälkimmäistä puoliskoa – hänen on mietittävä tapoja, joilla kehittyä pelaajana siten, että hänellä on edelleen jättimäinen vaikutus tähän peliin, MacLellan sanoi taannoin CSN Mid-Atlanticille.

– Peli nopeutuu koko ajan, joten hänen on treenattava eri tavalla, enemmän nopeuteen kuin voimaan keskittyen. Hänen on tehtävä muutoksia pysyäkseen mukana pelissä. Sinun on pystyttävä karvaamaan. Takaa tulee paljon painetta. Hänen on muututtava sellaiseksi pelaajaksi ansaitakseen kärkiketjujen minuutteja.

Kun puheet olivat vihdoin, edes joiltain osin, hiljentyneet, Ovechkin meni kotimaassaan naimisiin. Häälomaltaan hän puolestaan postasi kuvan, joka sai muun muassa some-kansan ja venäläistoimittaja Igor Eronkon kyseenalaistamaan venäläistähden kunnon.

Jälleen puheet Ovechkinin ympärillä kiihtyivät, joskin se vaikuttaa osittain turhalta, sillä todellisuudessa hän ei ollut kovinkaan kaukana huippukunnosta. Kaiken kukkuraksi monilla jääkiekkoilijoilla on tapana nauttia elämästä alkukesästä ja sen jälkeen laittaa itsensä kuntoon.

Näin vaikuttaisi olevan myös Ovechkinin kohdalla, sillä hänen kuntovalmentajanaan toimivan Pavelin postaamasta metsäisestä treenivideosta, jossa myös venäläislaituri esiintyy, on nähtävissä, että Ovechkin on jo melkoisen paljon hoikemmassa kunnossa kuin vielä reipas viikko sitten.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.