© Kuva: Getty Images

Detroitissa pohditaan oikeustoimia – Red Wings -logoa käytettiin oksettavasti natsien toimesta (KUVA)

Perjantai-iltana Charlottesvillessä, Yhdysvalloissa, nähtiin uusnatsien marssi, johon kuului valitettavasti myös mukaelma Detroit Red Wingsin logosta.

Kyseinen ”kulkue” marssi muun muassa läpi paikallisen kampusalueen, huudellen samaan aikaan ”te ette tule korvaamaan meitä” -huutoja. Eri tietolähteiden mukaan huudolla viitattiin ruskeaihoisiin ja tummaihoisiin ihmisiin.

Marssille osallistuneet uusnatsit kantoivat mukanaan muun muassa ilmiliekeissä olleita soihtuja ja lisäksi heillä oli käsissään valkoisia tauluja, jotka oli varustettu Detroit Red Wingsin logolla.

Lauantaina, paikallista aikaa iltapäivällä, Red Wings julkaisi asiasta tiedotteen, jossa se tuomitsi kyseisen tempun ja samalla michiganilaisseura tiedotti harkitsevansa oikeustoimia asian suhteen.

”Detroit Red Wings ei liity millään tavalla Louisvillen tapahtumiin ja tuomitsee ne voimakkaasti. Red Wings -organisaatiossa katsotaan, että jääkiekko on kaikille ja me ylistämme sekä faniyhteisömme että maamme laajaa monimuotoisuutta.

Tutkimme parhaillaan kaikkia mahdollisia lakitoimia, mitkä liittyvät logomme väärinkäyttöön tässä järkyttävässä ja häiritsevässä mielenilmauksessa.”

Kuten todettua, kyseessä on mukaelma Red Wingsin logosta, joskin se on lähestulkoon identtinen detroitilaisseuraa symboloivan ”punasiiven” kanssa.

Red Wings -organisaatiossa ollaan siis luonnollisesti huolissaan siitä, että heidän käytössään kaudesta 1932-33 alkaen ollutta logoa käytetään nyt symbolina vihalle.

Detroit Red Wings kuuluu NHL:n Original Six -seuroihin ja sen logo äänestettiin hiljattain koko NHL:n upeimmaksi. Kakkoseksi jäi jopa Chicago Blackhawksin logo, jota on jo pitkään pidetty yhtenä urheilumaailman hienoimmista logoista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.