© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov kertoi juuri, miksi Jaromir Jagr kuuluu NHL:ään – ”Opetti rakastamaan peliä eri tavalla”

Tshekkilegenda Jaromir Jagr on ollut viime ajat voimakkaasti otsikoissa, sillä hänen NHL-uransa saattaa olla päättymässä.

Kyse ei ole missään nimessä Jagrin omasta päätöksestä – päinvastoin, hän on ollut ihmeissään tilanteestaan – vaan siitä, ettei hän meinaa enää löytää työpaikkaa maailman kovimmasta kiekkoliigasta.

Tämä on jakanut ihmiset voimakkaasti kahtia: toisten mielestä Jagrille ei ole enää käyttöä aina vain nopeutuvassa NHL:ssä, kun taas toiset nojaavat vahvasti muun muassa Corsi-tilastoihin ja näkevät, että 45-vuotiaalle ikonille löytyy edelleen käyttöä.

Ehkä kuitenkin ne kaikkein tärkeimmät aspektit, jollaisia yksikään muu pelaaja tässä maailmassa ei pysty ainakaan samoissa määrin tarjota, ovat kokemus ja omistautuminen jääkiekolle. Jagr on nimittäin omistanut koko elämänsä jääkiekolle ja vain ja ainoastaan siitä syystä hän on pysynyt absoluuttisella huipputasolla näin käsittämättömän pitkään.

Ei ole siis ihme, että esimerkiksi Edmonton Oilersin suunnalla on pohdittu, ja tiettävästi pohditaan myös edelleen, Jagrin palkkaamista: hän olisi paras mahdollinen esimerkki nuorelle joukkueelle, joka jahtaa menestystä nyt ja tässä.

”Elin kuin ammattilainen, mutta hän vei minut täysin uudelle tasolle”

Ehkä kaikkein parhaimmin Jagrin vaikutusta muihin pelaajiin kuvaileekin suomalaissentteri Aleksander Barkov, jolle pitkäaikaisen tutkaparin lähtö oli todella kova paikka.

– Opin häneltä todella paljon, kuten sen, että miten eri tilanteissa tulee pelata ja mitä ammattilaiselämä oikeasti on, Barkov avaa Sun-Sentinelille.

– Elin elämääni kuin ammattilainen (ennen Jagrin siirtoa Floridaan), mutta hän vei minut täysin uudelle tasolle. Hän myös opetti minut rakastamaan peliä eri tavalla, sillä kukaan ei rakasta tätä peliä yhtä paljon kuin hän.

– Kun näit hänen tekevän omia juttujaan, yrität kopioida sitä mahdollisimman paljon ja katsoa, josko niistä jutuista olisi apua myös sinulle.

Siinä, missä rakkaus lajia kohtaan ja valtava omistautuminen ammattilaiselämälle olivat niitä tärkeimpiä oppeja, jotka Barkov vastaanotti Jagrilta, myös valtava voitontahto oli ehdottomasti yksi niistä.

– Hän halusi voittaa kaikki mahdolliset tilanteet, kun hän oli jäällä. Ja kun pelaat hänen kanssaan, näet sen palavan voittamisen halun hänen silmissään ja tietenkin yrität toimia samoin, mikä auttaa melkoisesti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.