Sportsnet kertoi tänään, että baseballin MLB-sarja tuo yhden viikonlopun ajaksi lempinimet pelaajien paitoihin.

Tästä intoutuneena Sportsnet lähti pohtimaan, miten hauskaa olisikaan, mikäli myös NHL-seurat tekisivät saman tempauksen. Mediajätti kasasi kymmenen pelaajan listan ja sille mahtui kaksi suomalaisnimeä.

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Emily Sadler toteaa, että vaikka pelaajien lempinimet eivät olekaan aivan sitä samaa tasoa kuin ne joskus olivat, joukkoon mahtuu edelleen varsin hauskoja nimiä.

Sidney Crosby

Vaikka oikeampi nimitys olisi nykypäivänä ”Sid The Man”, joka kuulostaa todella hölmöltä, tuli Crosby tunnetuksi lempinimellä ”Sid The Kid”. Vaikka hän täyttikin tällä viikolla 30 vuotta, on hänen lempinimensä tullut jo vuosikausia sitten pysyäkseen.

Johnny Gaudreau

Lempinimi ”Johnny Hockey” syntyi vauhdilla ja se lähti leviämään NHL-piireissä yhtä nopeasti. Monet selostajat kutsuvatkin häntä nykyisin lähes yksinomaan lempinimellä. Gaudreau on myöskin rekisteröinyt lempinimensä virallisesti tavaramerkiksi.

Jonathan Toews

Chicago Blackhawksin kapteenin ilme ei juurikaan värähdä, kun hän on tositoimissa – tai kaukalon ulkopuolella – ja se on tuonut hänelle lempinimen ”Captain Serious”. Toki huumoria mieheltä löytyy, sillä Halloweenina 2016 hän pukeutui tyttöystävänsä kanssa luurankoasuun ja nimesi Instagramissa itsensä ja paremman puoliskonsa lempinimillä Mr. and Mrs. Dead Serious.

Andrew Hammond

Maalivahti Andrew Hammond oli osa vuoden 2015 tuhkimotarinaa, jonka lopputulemana Ottawa Senators kiri runkosarjassa uskomattomalta takamatkalta pudotuspeleihin. Hammondin lempinimi on ”Hamburglar”.

Patrik Laine

Patrik Laine tuli myrskyn lailla NHL:ään ja hän ihastutti ennen kaikkea maaleillaan välittömästi joukkuekaverinsa. He kehittivätkin hänelle useita lempinimiä, kuten ”The Great One” ja ”99”, mutta elämään jäi lopulta ”Patsyuk”, joka viittaa luonnollisesti venäläismaagikko Pavel Datsyukiin.

Leo Komarov

Minne ikinä Leo Komarov meneekään, tai mitä ikinä hän tekeekään, aiheuttaa suomalainen aina keskustelua. Hänen hahmolleen sopivaa onkin, että hänen lempinimensä on ”Uncle Leo”, joka perustuu huippusuosittuun Sitcom-sarjaan, Seinfeldiin. Kaikkein parasta on se, että Komarov itse ei tiedä, miksi ihmiset kutsuvat häntä ”Uncle Leoksi”.

Joe Thornton

San Jose Sharksin kokeneen kanadalaissentterin Joe Thorntonin lempinimi ”Jumbo Joe” liittyy hänen kotiseutuunsa, kiitos legendaarisen Jumbo-elefantin.

Artemi Panarin

Chicago Blackhawksin sometiimi keksi lempinimen ”Bread Man”, joka tulee suoraan ravintolamaailmasta ja yritykseltä nimeltä Panera Bread Company.

Roberto Luongo

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Roberto Luongo on niin legendaarinen hahmo Twitterissä, että selkään voidaan iskeä suoraan hänen käyttäjänimensä: @Strombone1.

Alex Galchenyuk

Yhdysvaltalaishyökkääjä tunnettiin lempinimellä ”Gally”, kun hän liittyi Montreal Canadiensiin, mutta se oli jo käytössä kokeneemmalla Brendan Gallagherilla. Niinpä Galchenyukin lempinimeksi muodostui ”Chucky”.

Suomalaisbonus: Antti Pihlström

Kaikki tietävät tämän ja itse asiassa suomalaislaituri nähtiin aikoinaan NHL:ssä, minkä lisäksi hän pyrki takaisin taalakaukaloihin viime kaudeksi tryoutin kautta. Tässä olisi siis paras lempinimi koko NHL:n osalta: Pillu.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.