Patrick Kane oli ymmärrettävästi surullinen, kun hänen ketjukaverinsa ja hyvä ystävänsä Artemi Panarin kaupattiin Columbus Blue Jacketsiin ja seurakaveri Niklas Hjalmarsson Arizona Coyotesiin. Nyt Chicago Blackhawksin supertähti on kuitenkin alkanut pitämään uudistuneesta joukkueestaan.

Panarin-kaupasta Blackhawks sai takaisin laituri Brandon Saadin, Hjalmarsson-kaupasta vastineeksi tuli 24-vuotias puolustaja Connor Murphy sekä vapaiden agenttien markkinoilta myös Patrick Sharp saatiin ”palaamaan kotiin”.

Tuovatko nämä vastineet kuitenkaan menestystä?

– Se on vaikea sanoa, Kane kertoi CSN Chicagolle lauantaina.

– Aika tulee kertomaan sen, luonnollisesti. Ajattelen kuitenkin, että olemme paperilla parempi joukkue.

GM Stan Bowman ei vitsaillut ilmoittaessaan, että muutoksia tulee tapahtumaan, kun Blackhawks tippui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Siirrot pidentävät Blackhawksin mestaruusikkunaa muutamalla vuodella, mutta tekee sen lyhyellä tähtäimellä vaikeammaksi.

Toisaalta Blackhawks oli koko läntisen konferenssin ykkönen 109 pisteellä, mutta pullahti kuitenkin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pois jo toisen kerran peräkkäin.

– Jos katsot viime kautta, me pelasimme hyvän kauden, Kane kertoi.

– Me vain ikäänkuin romahdimme lopuksi. Loppu oli pettymys, ja sellaisessa tilanteessa tiedät, että muutoksia tapahtuu. Et voi toivoa johtoportaalta enempää kuin sen, että siirrot auttavat meitä voittamaan. Ja he tekivät sen.

Uusien (ja vanhojen) kasvojen totuttaminen Blackhawksin pelityyliin niin nopeaa kuin mahdollista ja ongelmien ratkaiseminen ennen huhtikuuta ovat avain menestymiseen pudotuspeleissä.

– Et halunnut joidenkin kasvojen lähtevän, ja se on pettymys, Kane myönsi

– Mutta samaan aikaan, saimme tyyppejä takaisin, kuten Sharpien ja Saadin. Olen myös innoissani Murphystä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.