Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux on viettänyt kesän harjoitellen kotikaupungissaan Ottawassa muiden paikallisten NHL-pelaajien kanssa yrittäen pyyhkiä viime kauden pettymykset pois mielestään.

Flyers pääsi päävalmentaja Dave Hakstolin ensimmäisellä kaudella 2015-16 pudotuspeleihin, mutta viime kaudella paikka jäi seitsemän pisteen päähän.

Giroux oli joukkueen epäonnistuneen kauden kasvot – miehen lavasta lähti maaliin vain 14 kiekkoa, vähiten koko hänen uransa aikana. Viisinkertaisen 20 maalin rajapyykin rikkojan kokonaispistemääräkin jäi vain 58:een, joka on heikoin sitten kauden 2009-10 (47).

– Se oli huono kausi, moni asia meni pieleen, Giroux myönsi Sporting News Canadalle.

– Joukkueena meidän on opittava siitä. Ainoa tapa tulla paremmaksi on olla motivoitunut ja mennä eteenpäin.

Kahdeksanvuotisen sopimuksen puolivälissä oleva Giroux on tietoinen siitä, että joukkueen pärjääminen kovassa itäisessä konferensissa alkaa hänestä.

Supertähden pistemäärät ovat olleet laskussa joka kausi kaudesta 2013-14 lähtien, jolloin sentteri teki hurjat 28 maalia ja 86 tehopistettä. Trendi ei saa jatkua joukkueessa, jolle maalinteko oli yhtä tervanjuontia viime kauden toisella puolikkaalla.

Mennyt kausi alkoi vakuuttavasti – Ensimmäiset 42 ottelua tilastoin 21-16-5 hoitanut Flyers oli idän villi kortti-paikalla. Kauden puolivälin jälkeen jotain tapahtui, ja loppukausi meni tilastoin 18-17-5.

Giroux’n viimeiset 47 ottelua menivät todella heikosti, sillä maaleja syntyi kyseisissä peleissä vain neljä kappaletta. Tämän myötä hänet on löydettykin kesän aikana useamman kerran siirtohuhuista.

Giroux katsoo kuitenkin tulevaan. Todella kovan junioriosaston omaava Flyers odottaa ensi kaudesta menestyksekkäämpää sesonkia.

– Meillä tulee olemaan nuori joukkue ja tiedämme sen, Giroux kertoi.

– Meillä on lahjakas joukkue, joka taistelee paikasta pudotuspeleihin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.