Ensi vuoden talviolympialaiset tulevat olemaan maailman parhaan jääkiekkoliigan, NHL:n, faneille turhauttava tapahtuma, sillä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994 turnauksessa ei nähdä lainkaan NHL-pelaajia.

Toki sana ”lainkaan” voi olla sen suhteen harhaanjohtava, että esimerkiksi Alexander Ovechkin on uhonnut olla välittämättä NHL:n päätöksestä, ja matkustaa Etelä-Koreaan joka tapauksessa.

Muitakin yksittäistapauksia saatetaan nähdä, mutta vielä tässä vaiheessa on mahdoton sanoa, minkälaisen sanktion NHL tulee kyseisille pelaajille ojentamaan.

Washington Capitalsin omistaja Ted Leonsis on kuitenkin jo antanut Ovechkinille suostumuksensa matkustaa Etelä-Korean olympialaisiin, ja maksamaan tästä koituvat sakot.

Se saattaa samalla tarkoittaa sitä, että Ovechkinin ratkaisu rohkaisee muitakin NHL-pelaajia olla välittämättä NHL:n päätöksestä ja matkustaa Pyeongchangiin edustamaan maataan.

Kuitenkin jos tilanteessa edetään näin pitkälle, ei esimerkiksi Yhdysvallat aio ottaa näitä pelaajia lainkaan mukaan kokoonpanoonsa. Asiasta kertoi kiekkotoimittaja Stephen Whyno omalla Twitter-tilillään.

Hän perusti väitteensä Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton pomona toimivan Jim Johanssonin kommentteihin.

Stephen Whyno

@SWhyno
Jim Johannson says USA Hockey will honor its NHL partnership and not put any NHL players in its pool of eligibles.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.