Kanada on parhaillaan Sochissa valmistautumassa ensi helmikuussa pelattavaan jääkiekon olympiaturnaukseen.

Vaahteranlehtipaidat tullaan näkemään vuoden 2018 olympialaisissa ensimmäistä kertaa ilman NHL-pelaajia sitten vuoden 1994 ja Lillehammerin. NHL on nimittäin ollut yhtäjaksoisesti mukana olympiaturnauksessa vuodesta 1998 lähtien, mutta ensi talvena näin ei ole.

Tämä tarkoittaa luonnollisesti haastavia aikoja erityisesti Pohjois-Amerikan joukkueille, Kanadalle ja Yhdysvalloille, joilla molemmilla on vain rajallinen määrä pelaajia Euroopassa.

Toisaalta se mahdollistaa samalla paremman valmistautumisen kuin koskaan, sillä esimerkiksi Kanada tullaan näkemään useammassa harjoitusturnauksessa ja lisäksi ainakin EHT:hen kuuluvassa Karjala-turnauksessa.

Parhaillaan Kanada pelaakin Sochissa järjestettävässä turnauksessa ja se aloitti valmistautumisen olympialaisiin voitokkaasti, kun se kaatoi KHL-seura HK Sochin jatkoajan jälkeen niukasti maalein 1-0.

Voittomaali syntyi aikaan 61:36, kun viime kaudella Saksan DEL-liigassa pelannut, ja tulevan kauden KHL:n Kunlun Red Starissa viettävä puolustaja Jesse Blacker iski voitto-osuman.

Esityön maaliin teki Suomestakin tuttu Justin Azevedo, jolle tuleva kausi on jo neljäs perättäinen KHL-jätti Ak Bars Kazanissa. Kanadan maalilla nollapelistä vastasi puolestaan Justin Peters. Joukkueen paidassa pelasi myös Eric O’Dell, vaikka hän edustaakin seuratasolla juuri Sochia.

Kanada tullaan näkemään elokuussa kahdessa turnauksessa, sillä se tulee osallistumaan myös Nikolai Puchkov -turnaukseen. Vaahteranlehtipaitojen kokoonpanot molempiin turnauksiin pääset näkemään TÄÄLTÄ.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.