Pohjoisamerikkalaissivusto The Sportster teki artikkelin, jossa se listasi 15 entistä NHL-ammattilaista, joiden moni on uskonut olevan jo eläkkeellä.

Eurooppalaisille faneille listalle päätyneet nimet eivät varsinaisia yllätyksiä ole, mutta sen sijaan pohjoisamerikkalaisille tilanne on täysin toinen, sillä taalakaukaloiden valtaamalla mantereella ei juuri eurooppalainen jääkiekko kiinnosta.

Listaukseen otettiin yhteensä 15 pelaajaa ja heidän joukkoon mahtuu myös kaksi suomalaispelaajaa.

Kyseinen kaksikko on Jussi Markkanen & Niklas Hagman. Heistä erityisesti Markkanen, joka on viimeksi nähty NHL-jäillä kaudella 2006-07, kerää ihmetystä, sillä hän on jo reippaasti yli nelikymppinen ja pelaa edelleen Liigaa SaiPan maalilla.

– Moni luuli näiden kavereiden nauttivan jo eläkepäivistään mukavasti jossain rannalla, mutta sen sijaan he pelaavat edelleen, artikkelin kirjoittanut Jocelyne LeBlanc hämmästelee.

– Viimeisten neljän kauden aikana, Lappeenrannan SaiPan maalilla, hän on esiintynyt 155 ottelussa ja voittanut niistä 66. On vaikea kuvitella, että 42 vuoden iässä hän pelaa edelleen maalivahtina ja samaan aikaan hänen tilastonsa eivät ole huonoja.

Markkasen pitkää ja upeaa uraa sopiikin ihmetellä, sillä matkan varrelle on mahtunut valtava tragedia, kun perheen 4-vuotias Olli-poika putosi vuonna 2008 kerrostalon ikkunasta ja menehtyi tapaturmaisesti.

Hagman ei puolestaan 37-vuotiaana pelaajana ole vielä mikään mahdottoman ikäinen, mutta hänenkin viimeisestä NHL-ottelustaan on vierähtänyt jo viisi vuotta.

Artikkelissa kerrataan Hagmanin pelivuosia NHL-uran päättymisen jälkeen ja samalla todetaan, että suomalaislaituri on hiipumaan päin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.