Minnesota Wild sai kesänsä niin sanotusti pakettiin viime yönä Suomen aikaa, kun seura tiedotti tehneensä Mikael Granlundin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Granlund tulee uuden sopimuksensa myötä nauttimaan seuraavat kolme vuotta keskiarvolta 5,75 miljoonan dollarin vuosipalkasta. Näin ollen hänen vuositulonsa nousevat hulppeat 2,75 miljoonaa dollaria.

Kun sopimus tuli julki, Wild-kapteeni Mikko Koivu kiinnitti välittömästi huomiota maanmiehensä kohentuneeseen taloudelliseen tilanteeseen. Hän otti nimittäin välittömästi yhteyttä Granlundiin ja ilmoitti, että nyt olisi aika alkaa maksaa takaisin.

– Kyllä, hän sanoi käytännössä ottaen, että minä maksan seuraavan päivällisen, Granlund toteaa naureskellen Pioneer Pressin haastattelussa.

Mutta, kun asia alkaa oikein miettiä, on Granlundin velka Koivulle melkoinen. Kyse ei ole missään nimessä rahasta, vaan siitä kaikesta, mitä 25-vuotias suomalaislaituri on kapteeniltaan saanut – niin sanotuista oppirahoista, joita hänen ei ole tarvinnut yksinään maksella.

– Hän on ollut jättimäinen apu minulle koko sen ajan, jonka olen ollut täällä. Olen oppinut häneltä todella paljon ja olen todella onnellinen siitä, että me olemme samassa joukkueessa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.