Minnesota Wildin osalta palaset ensi kauden suhteen ovat nyt paikallaan ja ainakin Mikael Granlund, joka sinetöi vajaa vuorokausi sitten jatkonsa seurassa, vaikuttaisi olevansa valmis menestymään.

Wild oli päättyneellä kaudella suorastaan loistava ensimmäisen puoliskon runkosarjasta ja vaikuttikin vahvasti siltä, että ainakaan runkosarjavoittoa siltä ei tule ryöstämään yksikään joukkue pois.

Lopulta kurssi lähti kuitenkin uhkaavasti kääntymään väärään suuntaan, juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan, ja vaisu meno jatkui myös pudotuspeleissä. Kausi päättyikin pettymykseen, kun St. Louis Blues pullautti Wildin heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kesälomalle.

Mennyt kausi on kuitenkin aiheuttanut vain positiivista kiukkua Wild-leirissä, ainakin mikäli Granlundin puheista pystytään päätellä jotain.

– Olen iloinen siitä, että saimme tämän (jatkosopimuksen) lyötyä lukkoon ja olen todella innoissani tulevasta kaudesta, Granlund hehkuttaa Pioneer Pressin haastattelussa.

– Mielestäni meillä on todella vahva ryhmä jätkiä ja pystymme tekemään vahinkoa pudotuspeleissä. Suurin tavoitteeni on auttaa tätä joukkuetta menestymään. Toivottavasti saamme siis jotain spesiaalia aikaiseksi ensi kaudella. Meillä on todella vahva ydin ja muutamia nuoria kavereita tulossa sisään.

Wildin erinomaisten runkosarjaotteiden takana oli isosti seuran uudeksi päävalmentajaksi viime kesänä saapunut Bruce Boudreau, joka on tottunut menestymään nimenomaan runkosarjassa. Granlundin luotto valmentajaan onkin kova, vaikka tämän pudotuspelitilastot ovat pääosin kohtalaisen karua katseltavaa.

– Avainasia hyvään kauteen on valmentaja. Hän oli superloistava viime kaudella. Me paransimme paljon joukkueena… Ja hän antoi minulle paljon vastuuta. Mielestäni otin askeleen eteenpäin pelaajana ja toivon mukaan pystymme jatkamaan samaa rataa myös ensi kaudella.

– Pidän todella mahdollisuuksistamme (menestyä).

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.